(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 29. 04..2019
@ Aktuálne -> Polícia     Apr 30 2019 - 12:45 GMT


Policajti zasahovali pre nepokoje v osade v okrese Košice okolie, 5 osôb čelí obvineniu



Po roztržke medzi miestnymi obyvateľmi jednej z osád v okrese Košice okolie čelí obvineniu päť osôb. Počas uplynulého víkendu boli príslušníci Policajného zboru privolaní do osady v obci Družstevná pri Hornáde v okrese Košice okolie, kde museli pre roztržky medzi miestnymi obyvateľmi aj zasahovať. Podľa oznamovateľa na mieste malo dochádzať k hromadnej bitke, ktorej predchádzal incident na ulici medzi troma miestnymi mužmi. Keď napadnutý muž pred útočníkmi ušiel do dvora, kde býva, skupina miestnych obyvateľov neoprávnene vnikla na pozemok, kopali a búchali do zatvorenej brány. Keď sa závory na bráne uvoľnili a brána otvorila, vošli na dvor, kde najprv slovne a potom aj fyzicky, s drevenými palicami v rukách, napadli 5 tam bývajúcich osôb, ktoré bili päsťami a palicami do rôznych častí tela.



Terčom útoku sa stali aj autá a obydlie. Počas útoku drevenými palicami poškodili dve vozidlá zaparkované na dvore, okná a vchodové dvere na dome a tiež fasádu domu. Vzhľadom na to, že napätie v osade sa stupňovalo, na miesto boli privolané ďalšie policajné hliadky pohotovostnej motorizovanej jednotky. Po ich príchode príslušníci PZ na mieste útočníkov zadržali. Päť podozrivých osôb následne predviedli na policajné oddelenie k ďalšej realizácii.



Po vykonaní potrebných procesných úkonov vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ v Košiciach okolie obvinil 5 miestnych mužov vo veku od 21 do 54 rokov z trestného činu porušovania domovej slobody a trestného činu poškodzovania cudzej veci spáchaných formou spolupáchateľstva. #CONT#Hlavného aktéra vyšetrovateľ PZ obvinil aj z trestného činu ublíženia na zdraví a troch z obvinených aj z prečinu výtržníctva.  Poškodené osoby utrpeli podľa predbežných lekárskych správ ľahké zranenia. Majiteľovi poškodením vozidiel a domu spôsobili škodu predbežne vyčíslenú na 1.900 eur. Dvaja z obvinených boli umiestnení do cely policajného zaistenia s podnetom na ich väzobné stíhanie. Obvineným osobám za tieto skutky hrozí trest odňatia slobody až na päť rokov.



Alkohol za volantom =každodenná realita na cestách, jeden z vodičov sa prihlásil sám



To, že alkohol za volant nepatrí, už snáď vie takmer každý školák.  Nezodpovedných vodičov, ktorí šoférujú pod vplyvom alkoholu, policajti odhalia takmer každý deň. Výsledky z minulého týždňa hovoria „jasnou rečou“ – poniektorí vodiči sú nepoučiteľní. Jeden z nich sa prihlásil sám, keď navštívil v nedeľu ráno policajné oddelenie v okrese Košice okolie a požiadal policajtov, aby ho podrobili dychovej skúške na zistenie prítomnosti alkoholu v dychu. Pre tým zaparkoval auto pred budovou polície.  Policajti 26-ročnému vodičovi v dychu namerali 1,04 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,17 promile, na mieste zadržali vodičský preukaz a umiestnili do cely policajného zaistenia.



              Ïalšieho nezodpovedného vodiča (43) z Trebišova michalovskí dopraváci obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, ktorý v sobotu krátko po polnoci jazdil s vozidlom zo strany na stranu a pri prechádzaní cez železničné priecestie pred obcou Krásnovce (okr. Michalovce)  prešiel na červený signál. Policajti vodiča zastavili a pri kontrole podrobili dychovej skúške, ktorá bola pozitívna. Vodič „nafúkal“ 0,96 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2 promile.



    Obaja už čelia obvineniu zo spáchania prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za ktorý im hrozí až jeden rok „za mrežami“.



 



V uplynulom 17. týždni sme na cestách Košického kraja zistili požitie alkoholických nápojov u vodičov dopravných prostriedkov v 28 prípadoch, dvanásti z nich „nafúkali“ nad jedno promile. Taktiež sme zaznamenali 6 dopravných nehôd pod vplyvom alkoholu.  



 



Alkohol za volant nepatrí!



Polícia v kontrolách nepoľaví, naopak, zvýši ich intenzitu, aby ochránila na cestách čo najviac životov. Vodiči, alkohol za volant nepatrí, myslite na to, keď sadáte za volant! Ohrozujete nie len seba, ale aj nevinných účastníkov cestnej premávky!



 



    V záujme zvýšenia bezpečnosti všetkých účastníkov cestnej premávky budú policajti na území Košického kraja vo zvýšenej miere dohliadať na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky aj v nasledujúcich dňoch. Pri kontrole sa zamerajú okrem iného aj na dodržiavanie zákazu požívania alkoholu alebo iných návykových látok vodičmi pred alebo počas vedenia vozidla, telefonovanie za volantom, povinnosti vodičov voči chodcom, dodržiavanie pravidiel cyklistami i vodičmi motocyklov.







 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/