(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 03. 08..2019
@ Aktuálne -> Polícia     Aug 05 2019 - 12:45 GMT


Zrážku s autobusom muž neprežil



Dňa 3.8. okolo 22.30 hodiny došlo v obci Zalužice (okr. Michalovce) k stretu chodca a autobusu, ktorý mal, žiaľ, tragický koniec.



Podľa doterajších zistení 49-ročný miestny muž pri jednom z rodinných domov v obci Zalužice mimo priechodu pre chodcov náhle vošiel do jazdnej dráhy prichádzajúcemu autobusu medzinárodnej linky, s ktorým vodič smeroval do Michaloviec. Vodič autobusu už stretu nedokázal zabrániť, a muž pri zrážke utrpel zranenia, ktorým na mieste dopravnej nehody podľahol. Na zistenie požitia alkoholických nápojov bol vodič autobusu podrobený dychovej skúške s negatívnym výsledkom, to, či alkoholické nápoje požil nebohý muž, bude zisťované pri pitve. Predbežná škoda bola vyčíslená na 1.500 eur.



Polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia. Presná príčina dopravnej nehody, bližšie okolnosti i miera zavinenia jednotlivých účastníkov sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.



Apelujeme na všetkých účastníkov cestnej premávky, aby ani v nočných hodinách nezabúdali na opatrnosť, ostražitosť a, samozrejme, používanie reflexných prvkov. Na prechod cez vozovku používajte iba miesta na to určené a pred svojim vstupom na cestu sa poriadne a dôkladne presvedčte, či tak môžete urobiť bez hroziaceho nebezpečenstva. Riskovať ľudský život je príliš veľký hazard, ktorý sa nie vždy musí vyplatiť.



#CONT#



Trojlístok mužov, ktorý sa ulakomil na peniaze, už sedí v CPZ s obvinením na krku



Vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach v spolupráci s kriminalistami a s príslušníkmi Pohotovostného policajného útvaru KR PZ Košice vykonali v piatok (2.8.) policajnú akciu zameranú na zadržanie páchateľov majetkovej trestnej činnosti v okrese Michalovce. 



Výsledkom policajnej akcie boli 3 zadržané osoby, ktoré boli po vykonaní potrebných procesných úkonov umiestnené do cely policajného zaistenia. 



Podľa výsledkov doterajšieho vyšetrovania 43-ročný Martin z okresu Michalovce, 30-ročný Mikuláš z okresu Sobrance a 18-ročný Štefan z okresu Michalovce v marci tohto roku, po predchádzajúcej vzájomnej dohode, neoprávnene vnikli na pozemok jedného z rodinných domov v obci Černe Pole (okr. Michalovce), a z jednej z miestností domu odcudzili finančnú hotovosť vo výške 190.000 eur.



Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach po vyhodnotení všetkých dôkazových materiálov a vykonaní potrebných procesných úkonov trojlístok mužov obvinil z obzvlášť závažného zločinu krádeže v jednočinnom súbehu so zločinom porušovania domovej slobody, spáchaného formou spolupáchateľstva. Krajský policajný vyšetrovateľ zároveň spracoval podnet na väzobné stíhanie všetkých troch obvinených mužov, ktorým v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na desať až 15 rokov.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/