(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 08. 08..2019
@ Aktuálne -> Polícia     Aug 09 2019 - 18:14 GMT


Šoférska neskúsenosť“ spôsobila čelnú zrážku



Dňa 8.8. krátko po 20.30 hodine došlo v katastri obce Bracovce (okr. Michalovce) k dopravnej nehode. Podľa doterajších zistení iba 17-ročný vodič, ktorý s vozidlom zn. Škoda Octavia smeroval na obec Ložín, pravdepodobne z dôvodu nevenovania sa plne vedeniu vozidla a sledovaniu situácie v cestnej premávke, nedal pri odbočovaní vľavo prednosť oproti idúcemu 41-ročnému motocyklistovi, následkom čoho došlo k čelnej zrážke vozidla a motocykla. Motocyklistu po zrážke prehodilo cez vozidlo a dopadol na vozovku. Vodič motocykla aj vozidla boli podrobení dychovej skúške s negatívnym výsledkom, dychovej skúške bola podrobená aj osoba určená ako spolujazdec, keďže vodič mal iba 17 rokov. Motocyklista bol po nehode prevezený do nemocnice a podľa predbežnej lekárskej správy utrpel ľahké zranenia, iné osoby sa nezranili. Predbežná celková škoda bola vyčíslená na 6.000 eur. Vodičovi vozidla bol na mieste zadržaný vodičský preukaz a zakázaná ďalšia jazda.



Mladí, neskúsení vodiči by mali jazdiť mimoriadne opatrne, kým si osvoja potrebné zručnosti a návyky. Netreba zbytočne riskovať, aj pomalšou (predpísanou) jazdou sa dá dostať do plánovaného cieľa. Pred akýmkoľvek manévrom, napríklad predbiehaním či odbočovaním, treba byť obzvlášť predvídavý.



Zo stretu traktor a motocykel „vyšiel víťazne“ väčší



Dopravnú nehodu s účasťou motocykla dokumentovali včera dopravní policajti aj v okrese Rožňava.#CONT# Podľa doterajších zistení 52-ročný vodič traktoru zn. Zetor pri odbočovaní vľavo na križovatke pri obci Hrhov (okr. Rožňava), pravdepodobne z dôvodu nevenovania sa plne vedeniu vozidla a sledovaniu situácie v cestnej premávke, nedal prednosť od Rožňavy prichádzajúcemu, 42-ročnému motocyklistovi, a vošiel do jeho jazdnej dráhy. Výsledkom bol náraz motocykla do zadnej radlice traktora, po ktorej motocyklista spadol aj s motocyklom na vozovku, a podľa predbežnej lekárskej správy utrpel ľahké zranenia. Vykonanou dychovou skúškou nebola u vodičov zistená prítomnosť alkoholických nápojov. Predbežná škoda bola vyčíslená na 300 eur. 



 



Presná príčina oboch dopravných nehôd, bližšie okolnosti i miera zavinenia jednotlivých účastníkov sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.



 



     Vodiči áut si musia uvedomiť, že na cestách treba počítať aj s týmito, „dvojkolesovými“ účastníkmi cestnej premávky, no aj napriek tomu nie vždy predvídajú ich porušovanie pravidiel. Vodiči musia počítať s tým, že:





  • Motocyklisti veľmi často jazdia vyššou ako povolenou rýchlosťou





  • Často predchádzajú motorové vozidla ako sprava, tak aj zľava





  • Motocyklistov je možné ľahko prehliadnuť





  • Pri predchádzaní motocyklistov je potrebné dodržiavať bezpečný odstup





     Hazardovať so zdravím a životom sa nevypláca. Pri zrážke s autom, náraze do zvodidiel alebo šmyku na mokrej vozovke vo väčšine prípadov za kratší koniec ťahá práve motocyklista.



     Jazdite preto všetci bezpečne, opatrne a dávajte pozor nielen na seba, ale aj na tých okolo vás.



 



   





 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/