(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 30. a 29.11..2019
@ Aktuálne -> Polícia     Dec 02 2019 - 14:12 GMT


V okrese Trebišov skončil požiar bytu tragédiou



Dňa 30.11. popoludní došlo v jednom z bytov obytného bloku v meste Čierna nad Tisou (okr. Trebišov) k požiaru. Po jeho uhasení bolo v byte nájdené telo 48-ročného miestneho muža bez známok života. Obhliadajúci lekár na mieste vylúčil cudzie zavinenie, na zistenie bezprostrednej príčiny smrti však bolo nariadené vykonanie pitvy. Podľa vyjadrenia zisťovateľa príčin požiarov bola pravdepodobnou príčinou jeho vzniku nedbalosť pri manipulovaní s ohňom. Polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia a presná príčina vzniku požiaru bude predmetom ďalšieho vyšetrovania.



Muž vyhrážajúci sa rodine a policajtom skončil s putami na rukách



Dňa 29.11. popoludní bolo na tiesňovú linku Policajného zboru 158 prijaté oznámenie, že v jednom z domov v obci Koceľovce (okr. Rožňava) 65-ročný muž pod vplyvom alkoholu niekoľkokrát fyzicky zaútočil na svoju manželku a rodine sa vyhráža zabitím.



Na miesto udalosti bola ihneď vyslaná policajná hliadka na preverenie hodnovernosti tohto oznámenia. V čase ich príchodu bol muž zamknutý v jednej z izieb a spoza zamknutých dverí kričal na zasahujúcu policajnú hliadku aj rodinných príslušníkov, aby okamžite odišli preč, a začal sa im vyhrážať, že ich zastrelí. Jeden z rodinných príslušníkov mužom zákona potvrdil, že 65-ročný muž môže mať v izbe strelnú zbraň a dýku..#CONT#



Hliadka o zistených skutočnostiach ihneď vyrozumela Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Policajného zboru, nakoľko v tomto prípade išlo podľa zistených informácií o ozbrojeného páchateľa. Na miesto boli okamžité vyslané posily, a to Pohotovostná motorizovaná jednotka Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach, a pripravený zasiahnuť bol aj Pohotovostný policajný útvar s vyjednávačom. 



Keď policajti „obkľúčili“ okolie domu, podozrivého muža zbadali cez okno, ako sedí na posteli v jednej z izieb. „PMJ-čkari“ istení psovodom a jeho služobným psom vošli do domu, čo však začul podozrivý muž, a zo zamknutej izby začal vykrikovať, že zabije a zastrelí každého, kto vstúpi do izby. Muž nereagoval ani na opakované výzvy zasahujúcich policajtov, aby upustil od protiprávneho konania a vyšiel z izby, lebo inak budú voči nemu v zmysle zákona použité donucovacie prostriedky. V tomto prípade nebolo jasné, čo podozrivý muž za zamknutými dverami robí, či skutočne má pri sebe zbraň a či naozaj svoje vyhrážky naplní, preto bolo nevyhnutné okamžite konať. Jeden z príslušníkov Pohotovostnej motorizovanej jednotky kopol do sklenenej výplne dverí, a za asistencie služobného psa policajti vtrhli do izby, v ktorej muž sedel na posteli s rukami skrytými pod perinou.  Keďže stále pretrvávala obava, že podozrivý muž je ozbrojený, policajti v zmysle zákona použili hrozbu služobnou zbraňou, muž sa postavil z postele a snažil sa fyzicky zaútočiť na policajtov a neustále opakoval vyhrážky zabitím. Muž zodvihol ruky spod periny, teda v nich nedržal zbraň, policajti ho okamžite, aj napriek tomu, že muž naďalej kládol aktívny odpor, použitím donucovacích prostriedkov spacifikovali.



65-ročný muž bol obmedzený na osobnej slobode, po vykonaní potrebných procesných úkonov obvinený z trestného činu nebezpečného vyhrážania a umiestnený do cely policajného zaistenia. Zároveň bol spracovaný aj podnet na väzobné stíhanie obvineného muža.



Muž zraneniam po zrážke s vlakom podľahol



Včera (29.11.) krátko pred 17. hodinou došlo na úseku trate Smižany – Spišské Tomášovce (okr. Spišská Nová Ves) k zrážke vlaku a doposiaľ nestotožnenej osoby mužského pohlavia. Osoba nereagovala ani na zvukové znamenie a rušňovodič vlaku aj napriek použitiu rýchločinného brzdenia už zrážke nedokázal zabrániť. Muž pri zrážke utrpel zranenia nezlučiteľné so životom. U rušňovodiča bola vykonaná dychová skúška s negatívnym výsledkom. Kvôli dokumentovaniu udalosti bola v tomto úseku na niekoľko hodín zastavená vlaková doprava. Bližšie okolnosti polícia vyšetruje, totožnosť nebohého muža zisťuje a v danej veci začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.









 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/