(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 04. a 02: 01..2020
@ Aktuálne -> Polícia     Jan 06 2020 - 12:36 GMT


Mladíka bez vodičáku šmyklo na zasneženej ceste do stromu, jeho spolujazdkyňa skončila v život ohrozujúcom stave



Perinbaba ešte len trošku ponatriasala perinou, aby ľuďom pripomenula, ako vyzerá sneh, a košickí dopraváci už na pravé poludnie dokumentovali vážnu dopravnú nehodu.19-ročný mladík z okresu Košice okolie, ktorý nie je držiteľom vodičského oprávnenia, smerujúci s osobným motorovým vozidlom zn. Seat Ibiza po ceste od chatovej oblasti Súdky k železničnému priecestiu v dedine ahanovce (okr. Košice), pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy stavu a povahe vozovky, ale i svojim schopnostiam, a na mierne zasneženej vozovke dostal s autom šmyk. Následne sa vozidlo stalo neovládateľným, zišlo z cesty, a bočnou stranou narazilo do stromu. Vodič sa pri dopravnej nehode nezranil. Jeho 27-ročná spolujazdkyňa z Košíc utrpela podľa predbežného vyjadrenia lekárov ťažké zranenia, z ktorých sa bude liečiť minimálne 5 týždňov. V súčasnej dobe sa však nachádza v jednej z košických nemocníc v život ohrozujúcom stave. Druhý, 22-ročný spolujazdec, sa pri dopravnej nehode nezranil. Na mieste dopravnej nehody bol vodič podrobený dychovej skúške, ktorej výsledok bol negatívny. Na zistenie požitia iných návykových látok bol vodičovi odobratý biologický materiál. Predbežná škoda bola vyčíslená na 500 eur.



Presná príčina dopravnej nehody, bližšie okolnosti, ale i miera zavinenia sú predmetom ďalšieho vyšetrovania. Polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre trestný čin ublíženie na zdraví..#CONT#



Náhle zmeny poveternostných podmienok sa podpisujú aj pod dopravnú situáciu na cestách. Je preto nevyhnutná zvýšená opatrnosť. Častými príčinami vzniku dopravných nehôd je mnohokrát aj skutočnosť, že vodiči  nie vždy adekvátne reagujú najmä na zhoršenú viditeľnosť, mokré a šmykľavé vozovky, zle odhadnú vzdialenosť medzi vozidlami, niektorí precenia svoje schopnosti a aj v miernych zákrutách dostatočne neprispôsobia rýchlosť svojim schopnostiam a stavu cesty. Avšak opatrnou a zodpovednejšou jazdou vodičov sa v mnohých prípadoch dá predísť tragédiám a kolíziám na zimných cestách.





02.01.2020



Neďaleko Košíc sa včera prevrátil autobus, niekoľko cestujúcich sa zranilo



Po včerajšom oznámení o dopravnej nehode, pri ktorej sa prevrátil autobus s cestujúcim, mnohým prebehol mráz po chrbte. Kombinácia prevráteného autobusu a cestujúcich v ňom znela viac než hrozivo.



Našťastie, katastrofické scenáre sa nepotvrdili. Do niekoľkých minút boli na mieste všetky záchranné zložky. V prvom rade bolo nevyhnutné pomôcť zraneným osobám, ktorých záchranári s doprovodom policajných hliadok, aby bol ich presun čo najrýchlejší, postupne odvážali do najbližších nemocníc. V čase dopravnej nehody sa v autobuse okrem vodiča nachádzalo 8 cestujúcich. 42-ročná Košičanka utrpela podľa predbežného vyjadrenia lekárov utrpela ťažké zranenia s predpokladanou dobou liečenia minimálne 42 dní, ďalší 4 cestujúci sa zranili ľahko, 1 osoba utrpela zranenia, ktoré si však nevyžadovali lekárske ošetrenie. Pod prevráteným autobusom sa už, našťastie, žiadne osoby nenachádzali.



Presná príčina dopravnej nehody, bližšie okolnosti i miera zavinenia sú predmetom ďalšieho vyšetrovania. Podľa doterajších zistení 62-ročný vodič autobusu medzimestskej hromadnej dopravy, ktorý autobus šoféroval po rovnom úseku cesty v smere od mesta Medzev do obce Jasov (okr. Košice okolie), pravdepodobne z dôvodu únavy prešiel s autobusom do protismeru, ďalej pokračoval v jazde, až prednou časťou vozidla vyšiel na svah, a následne sa autobus prevrátil na pravý bok na vozovku.



Vodič bol podrobený dychovej skúške s negatívnym výsledkom. Na zistenie požitia iných návykových látok mu bol odobratý biologický materiál. Zároveň mu bol na mieste dopravnej nehody zadržaný vodičský preukaz. Škoda, vzniknutá na autobuse, bola predbežne vyčíslená na 50.000 eur, k iným škodám nedošlo. 



Doprava v tomto úseku bola regulovaná hliadkami Policajného zboru, ktoré striedavo púšťali jazdné pruhy. Počas vyťahovania autobusu bol úsek cesty približne na 30 minút úplne uzavretý. 



Vec prevzal vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach okolie, ktorý v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre trestný čin všeobecného ohrozenia.





 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/