(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 03. - 05. 02.2020
@ Aktuálne -> Polícia     Feb 06 2020 - 12:36 GMT


Kráľovským Chlmcom otriasla rodinná tragédia



Začiatkom februára tohto roku prijali trebišovskí kriminalisti oznámenie o úmrtí 59-ročného muža z Kráľovského Chlmca. Možno by oznámenie nebolo ničím zvláštne, ak by sa v správe o výsledku pitvy neuvádzalo, že muž, ktorý bol do nemocnice privezený s poranením brucha, ktoré mal utrpieť pri páde na sklo a na následky tohto pádu koncom januára v nemocnici zomrel, mal v skutočnosti bodnorezné poranenie.



Keďže podľa týchto výsledkov pitvy nebolo možné vylúčiť cudzie zavinenie, trebišovskí kriminalisti okamžite rozbehli dôkladné preverovanie celého prípadu. Zistili, že po predchádzajúcom slovnom konflikte svojho 59-ročného otca do oblasti brucha bodol kuchynským nožom jeho 38-ročný syn Gabriel. Hoci k tomuto skutku došlo v Kráľovskom Chlmci vo večerných hodinách ešte 17. januára tohto roku, syn otcovi privolal pomoc až o 3 dni neskôr. Žiaľ, aj napriek niekoľkodňovej snahe lekárov sa zdravotný stav poškodeného muža stabilizovať nepodarilo a muž svojim zraneniam podľahol.



38-ročný Gabriel bol v čase príchodu policajtov doma, bol preto okamžite obmedzený na osobnej slobode a po vykonaní potrebných procesných úkonov umiestnený do cely policajného zaistenia. Gabriel policajtov dobrovoľne vydal aj kuchynský nôž, ktorý bol zaistený a zaslaný na kriminalisticko-expertízne skúmanie.#CONT#



Po zhromaždení a vyhodnotení všetkých dôkazových materiálov vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Trebišove 38-ročného Gabriela z Kráľovského Chlmca obvinil zo zločinu zabitia, a zároveň spracoval podnet na vzatie obvineného do väzby. V prípade dokázania viny mu za tento skutok hrozí trest odňatia slobody na deväť až 12 rokov. 



4.02.



Bezpečne, pomalšie a šťastlivo. Dávajte na seba na cestách pozor!



Najčastejšou príčinou dopravných nehôd zavinených vodičmi motorových vozidiel je porušenie povinností vodiča, medzi ktoré patrí aj nedovolená rýchlosť jazdy. „ažká noha“ na plyne môže v lepšom prípade narobiť len zbytočne vrásky na čele a pokrčiť pár plechov, v tom horšom poškodiť zdravie, často i nevinných účastníkov nehody, ak nepretrhne niť života úplne.  Nehazardujte preto zbytočne rýchlou riskantnou jazdou, vždy je lepšie prísť do cieľa neskôr, ale v zdraví, ako vôbec. 



Pravdepodobne silu svojej nohy na plyne včera (4.2.) popoludní, krátko pred 14. hodinou, neodhadol 30-ročný Prešovčan. S osobným motorovým vozidlom zn. VW Passat prešiel na úseku cesty v smere od obce Margecany do Kluknavy do protismeru, kde sa čelne zrazil s protiidúcim nákladným motorovým vozidlom, plne naloženým drevom. VW Passat po náraze odhodilo mimo cesty do trávnatého porastu. Žiaľ, vodič tohto vozidla utrpel zranenia nezlučiteľné so životom, ktorým na mieste podľahol. Vodič nákladného motorového vozidla sa pri dopravnej nehode nezranil, policajti ho podrobili dychovej skúške, ktorej výsledok nepreukázal prítomnosť alkoholu v jeho dychu. Taktiež mu bol odobratý biologický materiál na zistenie prítomnosti omamných a psychotropných látok. To, či vozidlo pod vplyvom alkoholu alebo iných omamných látok šoféroval nebohý vodič, bude zisťované pri pitve. 



Policajti túto tragickú udalosť na mieste dokumentovali niekoľko hodín aj za prítomnosti znalca z odboru cestná doprava, počas čoho bola cesta v tomto úseku neprejazdná a doprava odklonená. Predbežná škoda bola vyčíslená na 17.000 eur. Polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia. Presná príčina dopravnej nehody, bližšie okolnosti i miera zavinenia jednotlivých účastníkov sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.



Na každého z vás niekto doma čaká. Nech je teda váš presun po cestách bezpečné, šťastlivo vás dovedie naspäť k vašim blízkym, bez zbytočných strát na životoch a zdraví. Život je totiž to najcennejšie, čo máte.



03.02.

ažká noha na plyne nemusí vždy znamenať rýchlejší dojazd do cieľa



Aj keď v tomto ročnom období by sa mnohí z nás určite potešili viac snehu, predstavy o zasneženej krajinke strieda dážď a hmla, ktoré sú realitou týchto dní. Dážď a hmla znižujú viditeľnosť a mokrá vozovka zase zvyšuje pravdepodobnosť, že sa vozidlo  dostane do šmyku a možnej následnej dopravnej kolízie. Preto základným pravidlom v sťažených podmienkach je prispôsobiť najmä rýchlosť a techniku jazdy svojim schopnostiam a poveternostným podmienkam. Zbytočne preto nehazardujte a neriskujte. Znížte rýchlosť a zvýšte vzdialenosť medzi vozidlami. Tiež sa plne venujte vedeniu vozidla a sledujte situáciu v cestnej premávke. Tam, kde je znížená viditeľnosť, použite stretávacie svetlá, prípadne hmlové svetlá, denné svietenie je nedostatočné. 



Škoda, že nepriaznivú situáciu na cestách včera (3.2.) krátko pred 10. hodinou nedostatočne vyhodnotil 30-ročný vodič z okresu Košice okolie, ktorý viedol osobné motorové vozidlo zn. BMW v smere od košickej mestskej časti Barca na obec Valaliky. Mohol tak predísť zbytočným zraneniam i škodám na majetku. Po prejdení ľavotočivej zákruty pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť svojej jazdy svojim schopnostiam, stavu vozovky a aktuálnym poveternostným podmienkam, s vozidlom sa dostal do šmyku, následkom čoho sa auto stalo neovládateľným  a prešlo do protismeru, kde sa zrazilo s oproti idúcim vozidlom zn. Kia Rio, ktoré jeho 45-ročná vodička viedla v smere na mesto Košice. Po náraze Kiu Rio odhodilo mimo vozovky na trávnatý porast. Obaja vodiči vozidiel utrpeli podľa pri dopravnej nehode predbežnej lekárskej správy ťažké zranenia s dobou liečenia nad 6 týždňov. Vodič vozidla zn. BMW bol podrobený dychovej skúške, ktorá prítomnosť alkoholu v jeho dychu nepotvrdila, vodičku vzhľadom na jej zdravotný stav nebolo možné dychovej skúške na mieste podrobiť. Predbežná škoda bola vyčíslená na 5.500 eur. 



Presná príčina dopravnej nehody, bližšie okolnosti i miera zavinenia sú predmetom ďalšieho vyšetrovania. Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach v tejto súvislosti zároveň začal trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví.





 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/