(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 04 a 01. 04..2020
@ Aktuálne -> Polícia     Apr 06 2020 - 14:30 GMT


Polícia vyšetruje požiar bytu v Košiciach ako všeobecné ohrozenie



Dňa 4.4. v skorých ranných hodinách došlo za doposiaľ presne nezistených okolností k požiaru jedného z bytov na Súľovskej ulici v Košiciach. V dôsledku požiaru došlo k totálnemu poškodeniu zariadenia bytu, k poškodeniu a zadymeniu spoločných priestorov, k poškodeniu riadiacej jednotky a k obhoreniu a zadymeniu kabínovej časti výťahu. Pri záchranárskych prácach došlo k čiastočnému vytopeniu ďalšieho bytu. Udalosť si vyžiadala evakuáciu obyvateľov bytového domu. Majiteľ bytu (66), ktorý pri hasení požiaru utrpel popáleniny druhého stupňa, bol hospitalizovaný v košickej nemocnici. Škoda, ktorá pri požiari vznikla, bola predbežne vyčíslená na cca 65.000 eur. 



Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Košiciach v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre prečin všeobecného ohrozenia. Presná príčina vzniku požiaru, ako aj bližšie okolnosti, je predmetom ďalšieho vyšetrovania.



Muž, ktorý napadol iba 8-ročného chlapca, už sedí vo väzbe



Posledný marcový deň (31.3) si krátko po 20. hodine podozrivý muž pred vchodom do jedného z neoplotených rodinných domov v obci Nálepkovo (okr. Gelnica) vyhliadol prichádzajúceho, maloletého 8-ročného chlapca. Pred vchodom, teda na mieste verejnosti prístupnom, ho fyzicky napadol tupým predmetom, a to tak, že chlapca udrel zozadu do oblasti hlavy.#CONT#



Keďže sa celá situácia zomlela rýchlo, okolobývajúci nestihli prísť chlapcovi na pomoc, okamžite však volali na pomoc záchranárov aj policajtov. Po príchode policajnej hliadky na miesto už chlapca ošetrovali v sanitke. Ten bol z celého útoku otrasený a dezorientovaný, a spočiatku nevedel policajtom priblížiť, čo sa mu stalo. Policajti Obvodného oddelenia Policajného zboru Nálepkovo však vypočuli niekoľko osôb, ktoré boli na blízku, a popis osoby, ktorý policajtom poskytli, neskôr potvrdil aj poškodený chlapec.



Vzhľadom na rozsah a charakter zranení bol chlapec po prvotných ošetreniach letecky transportovaný do nemocnice v Košiciach. Podľa predbežného vyjadrenia lekárov utrpel ťažké zranenia s doposiaľ nešpecifikovanou dobou liečenia.



„Obvoďáci“ z Nálepkova na základe popisu podozrivej osoby, výbornou miestnou znalosťou a precíznou prácou našli podozrivú osobu vo svojom obydlí, kde ju obmedzili na osobnej slobode



Vzhľadom na závažnosť skutku, ale aj to, že páchateľ svoj útok smeroval na životne dôležitý orgán – hlavu, a svojho konania sa navyše dopustil na maloletej osobe, vec na mieste prevzal vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Spišskej Novej Vsi, ktorý po vykonaní potrebných procesných úkonov 27-ročného miestneho Ivana obvinil zo zločinu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu v súbehu s prečinom výtržníctva, a zároveň spracoval podnet na jeho väzobné stíhanie, ktorý sudkyňa Okresného súdu v Spišskej Novej Vsi akceptovala a obvineného vzala do väzby. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na päť až 12 rokov.



Túžba po babete ho stála obvinenie



Užiť si teplé jarné lúče a prevetrať sa na babete sa pravdepodobne zachcelo 41-ročnému Jánovi z Dobšinej. Vo štvrtok (2.4.) preto večer vošiel na pozemok garáže v meste Dobšiná, kde do oblasti hlavy udrel tam prítomného 47-ročného majiteľa, a z garáže začal ťahať von babetu. Majiteľ ju však držal a nechcel pustiť, preto ho Ján znovu udrel do hlavy a z miesta aj s babetou odišiel. Vzniknutú škodu majiteľ vyčíslil na 230 eur a zo spôsobených zranení sa bude predbežne liečiť  do 7 dní.



Keďže sa však poškodený s Jánom poznali, policajtom dlho netrvalo a Jána našli. Po vykonaní potrebných procesných úkonov ho umiestnili do cely policajného zaistenia a vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Rožňave 41-ročného Jána obvinil zo zločinu lúpeže, a zároveň spracoval podnet na jeho väzobné stíhanie. V prípade dokázania viny mu za tento skutok hrozí trest odňatia slobody na  tri až 8 rokov.



Štvorlístok si čas krátil majetkovou trestnou činnosťou



Policajti Obvodného oddelenia Policajného zboru Turňa nad Bodvou mali už dlhšiu dobu „na muške“ štvorlístok mladých ľudí, ktorí si pravdepodobne dlhú chvíľu krátili rôznou majetkovou trestnou činnosťou. Naposledy tak počas posledného januárového víkendu (24.01.-26.01) prestrihli oplotenie pozemku družstva v obci Peder (okr. Košice okolie), a po tom, čo sa dostali na pozemok, vošli do neuzamknutej dielne, kde na jednom zo zaparkovaných traktorov prepichli palivovú nádrž a odcudzili 360 l nafty, po prepichnutí palivovej nádrže na druhom traktore odcudzili 600 l nafty a prázdny 200 l kovový sud položený na zemi, a z ďalšej miestnosti odcudzili ešte paletový vozík so zabudovanou váhou. Celkovo tak krádežou vecí spôsobili škodu vo výške 455 eur a poškodením škodu vyčíslenú na viac ako 5.000 eur. 



Keďže policajti mali na túto partiu mladých podozrenie, že sa majetkovej trestnej činnosti dopúšťajú už dlhšiu dobu, netrvalo dlho, po získaní a vyhodnotení dôkazových materiálov sa partiu podarilo dolapiť a po vykonaní potrebných procesných úkonov 22-ročnú Katarínu, 20-ročného Ladislava, 19-ročného Tomáša a 16-ročného Kristiána, všetkých z okresu Košice okolie, obviniť z prečinu krádeže v jednočinnom súbehu s prečinom poškodzovania cudzej veci, spáchaného formou spolupáchateľstva. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody až na 2 roky.



Za dopravnú nehodu, pri ktorej prišla o život spolujazdkyňa, už vodič čelí obvineniu



V súvislosti s dopravnou nehodou, o ktorej sme verejnosť informovali prostredníctvom tlačovej správy pre médiá dňa 02. 04. 2020, a to, že vodič prešiel s osobným motorovým vozidlom zn. Mitsibishi Outlander do protismeru, plynule prešiel na trávnatý porast a narazil do priekopy, od ktorej auto odhodilo ďalej vedľa cesty, a 27-ročná spolujazdkyňa utrpela zranenia, ktoré boli nezlučiteľné so životom, vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Michalovciach po zhromaždení a vyhodnotení všetkých dôkazových materiálov 25-ročného Kristiána, ktorý navyše po dopravnej nehode „nafúkal“ 0,66 mg/l alkoholu v dychu (1,38 promile), obvinil z prečinu usmrtenia, a zároveň bol spracovaný podnet na jeho väzobné stíhanie.



 





 





 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/