(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 21.až 23. 04..2020
@ Aktuálne -> Polícia     Apr 24 2020 - 14:17 GMT


Polícia vyšetruje krádež čistiacej komory a guľového uzáveru za vyše 153 tisíc eur



Vyšetrovateľka odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Michalovciach vedie vyšetrovanie pre obzvlášť závažný zločin krádeže, ku ktorému došlo od 15. do 22. apríla tohto roku v areáli jednej zo spoločností v obci Maťovce v okrese Michalovce. Doposiaľ neznámy páchateľ na plotenej skládke slúžiacej na skladovanie komponentov a potrubného materiálu nezisteným spôsobom prekonal oplotenie, odkiaľ ukradol čistiacu komoru a nadzemný guľový uzáver, o hmotnosti cca 22 ton. Krádežou vecí vznikla bratislavskej spoločnosti škoda vo výške viac ako 153.000 eur. Polícia miesto udalosti dôkladne zadokumentovala a po páchateľovi a odcudzených veciach pátra.



V tejto súvislosti polícia žiada o spoluprácu verejnosť, aby akékoľvek informácie, ktoré by pomohli objasniť tento skutok, oznámili na známom bezplatnom telefónnom čísle „158“ alebo na ktoromkoľvek útvare Policajného zboru.



Podpaľača“ kontajnerov, ktorý je stíhaný väzobne, polícia obvinila z ďalšieho jeho nočného „výjazdu“



Začiatkom tohto týždňa sme verejnosť prostredníctvom médií informovali o zadržaní a obvinení podozrivého muža, 28-ročného Petra z Košíc, ktorý podpálil kontajnery na komunálny odpad na sídlisku ahanovce v Košiciach (viď. tlačová správa dňa 21.04.2020). #CONT#



Policajti OO PZ Košice Juh 28-ročného Petra obvinili z prečinu poškodzovania cudzej veci aj v ďalšom prípade, ktorý sa stal 15. 04. tohto roku nadránom. Podľa doterajšieho vyšetrovania obvinený Peter pred bytovým domom na Ružovej ulici podpálil plastovú nádobu na komunálny odpad. Potom prešiel na parkovisko na Krivej ulici, kde podpálil ďalšiu plastovú nádobu, pričom od tejto sa požiar rozšíril na ďalšie tri. Dve z nich zhoreli úplne. Vplyvom tohto požiaru došlo k poškodeniu dvoch zaparkovaných vozidiel v blízkosti, konkrétne vozidlá zn. Opel Astra a Škoda Octavia. Následne obvinený Peter „úradoval“  na sídlisku ahanovce, kde pred bytovým domov na Hanojskej ulici podpálil  ďalšiu plastovú nádobu na komunálny odpad. poškodením 6 plastových nádob na odpad spôsobil košickej spoločnosti škodu vyčíslenú na takmer 1200 eur. Rozsah spôsobenej škody na poškodených vozidlách je predmetom vyšetrovania. 



Obvinenému mužovi, ktorý je stíhaný väzobne, za tento skutok hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody až na jeden rok. 



V jednom z michalovských bytov sa odohrala tragédia



Včera (21.04.) vo večerných hodinách došlo v jednom z bytov na Okružnej ulici v Michalovciach k tragickej udalosti, ktorej podľa doterajších zistení predchádzala hádka medzi príbuznými. V dôsledku bodno-rezného poranenia 41-ročný muž spôsobeným zraneniam, žiaľ, na mieste podľahol. Osobu podozrivú z tohto skutku zadržali michalovskí policajti priamo na mieste činu.



 Z dôvodu vecnej príslušnosti udalosť na mieste prevzal vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach, ktorý v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin vraždy. Polícia miesto činu dôkladne zadokumentovala. Vzhľadom na to, že v týchto chvíľach vyšetrovateľ vykonáva potrebné procesnú úkony, bližšie informácie nateraz nie je možné poskytnúť. 





 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/