(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 17. 08..2020
@ Aktuálne -> Polícia     Aug 18 2020 - 14:34 GMT


NEHAZARDUJTE ZBYTOČNE NA CESTÁCH



Čelná zrážka dvoch kamiónov v okrese Košice okolie si vyžiadala jeden ľudský život



Počet dopravných nehôd s najsmutnejším koncom, vyhasnutým životom, stúpol na cestách Košického kraja na 15, vrátane dopravnej nehody, ktorá sa stala dnes (18.8.) v skorých ranných hodinách na ceste I/16 pri obci Turňa nad Bodvou v okrese Košice okolie. Pri čelnej zrážke dvoch kamiónov, žiaľ, prišiel o život jeden z vodičov. Druhý vodič bol prevezený do košickej nemocnice, rozsah zranení zatiaľ nemáme k dispozícii.



Polícia aj v tejto chvíli miesto udalosti dôkladne dokumentuje a vykonáva neodkladné a neopakovateľné úkony. Na mieste je prítomný aj znalec z odboru cestnej dopravy. Úsek cesty je ešte stále uzavretý.



Polícia touto cestou vyzýva účastníkov cestnej premávky, aby zvýšili v danom úseku pozornosť, venovali sa vedeniu vozidla, boli disciplinovaní a využívali obchádzkovú trasu (Moldava nad Bodvou – Budulov – Peder – Žarnov – Turňa nad Bodvou – cesta I/16).



Dopravná nehoda na Dargove skončila s ťažkým zranením mladej vodičky



Včerajšia dopravná nehoda (17.8.), ktorá sa stala na horskom priechode Dargov v katastri obce Košický Klečenov v okrese Košice okolie, skončila s ťažkým zranením mladej vodičky (26).#CONT#



Podľa doterajších zistení vodička viedla vozidlo zn. Škoda Fabia smerom z Košického Klečenova na Sečovce. Za daždivého počasia pri prejazde pravotočivou zákrutou na horizonte Dargovského priesmyku dostala s vozidlom balans, prešla do protismeru, kde ľavou stranou narazila do vozidla zn. Škoda Octavia. Po náraze vozidlo Škoda Octavia narazilo do zvodidiel. Vozidlo mladej vodičky po náraze otočilo, pokračovalo v šmyku a vošlo do jazdnej dráhy prichádzajúcemu vozidlu zn. Škoda Fabia. Vodič tohto vozidla už zrážke nedokázal zabrániť a prednou časťou narazil do vozidla Š Fabia. Nakoniec obe vozidlá skončili vo zvodidlách.



Pri dopravnej nehode mladá vodička Škody Fabie utrpela podľa predbežnej lekárskej správy ťažké zranenia, vodič druhej Škody Fabie sa zranil ľahko. U dvoch vodičov požitie alkoholu zistené nebolo. Mladej vodičke bola odobratá krv, ktorá bude podrobená toxikologickému vyšetreniu. Materiálne škody na vozidlách boli predbežne vyčíslené na vyše 20 tisíc eur. Presná príčina dopravnej nehody a jej bližšie okolnosti je predmetom ďalšieho objasňovania.



ALKOHOL ZA VOLANTOM a RÝCHLA JAZDA



Opitých vodičov na cestách je stále dosť. Minulý, 33. týždeň, sme na cestách Košického kraja odhalili ďalších 38 nezodpovedných vodičov, ktorí viedli vozidlo pod vplyvom alkoholu. Desiati z nich „nafúkali“ viac ako jedno promile. Zaznamenali sme tri dopravné nehody, pri ktorých  boli vodiči pod vplyvom alkoholu. Policajti zistili na úseku cestnej premávky vyše 1.600 priestupkov.  Viac ako polovica bola za rýchlosť jazdy. Práve nedovolená rýchlosť jazdy je druhou najčastejšou príčinou dopravných nehôd, ktoré zavinili vodiči motorových vozidiel. 



Alkohol za volant nepatrí!



Výzvy a upozornenia polície sa míňajú účinku. Polícia preto v kontrolách nepoľaví. V kontrolách na cestách bude polícia pokračovať i naďalej, aby ochránila čo najviac život a zdravie, a eliminovala z  premávky opitých vodičov, ktorí ohrozujú nevinných a disciplinovaných účastníkov cestnej premávky.  Nebudeme tolerovať alkohol za volantom a budeme postupovať nekompromisne !



Nezmyselný hazard so životom nielen svojim, ale aj nevinných účastníkov cestnej premávky, sa nevypláca. Vodiči, myslite na to vždy, keď si sadáte za volant vozidla. Život a zdravie máte iba jedno, jazdite bezpečne! Polícia apeluje na všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali zodpovedne, dodržiavali dopravné predpisy, zbytočne neriskovali, dávali na seba pozor a vrátili sa k svojim blízkym živí a zdraví.  Každý vyhasnutý život mrzí a niekomu chýba pri stole.



CHRÁŇTE SI TO NAJCENNEJŠIE, SVOJ ŽIVOT!





 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/