(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 18. 08..2020
@ Aktuálne -> Polícia     Aug 19 2020 - 11:49 GMT


Pri čelnej zrážke kamiónov jeden z vodičov prišiel o život, druhý je ťažko zranený, polícia okolnosti vyšetruje



V súvislosti so včerajšou (18.8.) tragickou dopravnou nehodou katastri obce Turňa nad Bodvou v okrese Košice, ku ktorej došlo v okolo 02.30 hod. a o ktorej sme verejnosť prostredníctvom médií včera informovali, udalosť na mieste prevzal vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ v Košiciach okolie. Vyšetrovateľ PZ v danej veci začal trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví.



Podľa doterajších zistení viedol 40-ročný vodič z okresu Vranov nad Topľou nákladné motorové vozidla zn. Volvo s návesom po ceste I/16 v smere od Moldavy nad Bodvou na obec Turňa nad Bodvou, kde z doposiaľ nezistených príčin prešiel v mierne pravotočivej zákrute do protismernej časti vozovky. V tom čase v protismere prechádzalo nákladné motorové vozidlo zn. Mercedes – Benz s prívesom, ktoré viedol 28-ročný vodič z Košíc. Ten už zrážke nedokázal zabrániť, v dôsledku čoho došlo k čelnej zrážke vozidiel.



Pri dopravnej nehode 40-ročný vodič utrpel vážne zranenia, ktorým žiaľ, na mieste nehody podľahol. 28-ročný vodič podľa predbežnej lekárskej správy utrpel ťažké zranenia s predpokladanou dobou liečenia viac ako 6 týždňov a na zistenie požitia alkoholických nápojov či iných omamných látok mu bol odobratý biologický materiál. Nebohému vodičovi bude táto skutočnosť zisťovaná pri pitve.



Celkový rozsah škôd v dôsledku dopravnej nehody bol predbežne vyčíslený na 648 tisíc eur (na vozidlách a prepravovaných tovaroch, nákladoch)..#CONT#



Polícia miesto udalosti dôkladne zadokumentovala aj za účasti znalca z odboru cestnej dopravy, ktorý bol na mieste udalosti. Vozidlá i návesy polícia zistila na účely znaleckého skúmania.



Z dôvodu dokumentovania dopravnej nehody a následného obťažného odstránenia vozidiel bola cesta I/16 medzi obcami Turňa nad Bodvou smer Drienov uzavretá do 18,15 h. Cestnú premávku riadili príslušníci PZ, pričom doprava bola presmerovaná cez okolité obce.



Bližšie okolnosti tejto tragickej udalosti, presná príčina dopravnej nehody je predmetom ďalšieho vyšetrovania.



(fotografie z miesta udalosti sme zverejnili na oficiálnej stránke Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach)



Polícia apeluje na všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali zodpovedne, dodržiavali dopravné predpisy, zbytočne neriskovali, dávali na seba pozor a vrátili sa k svojim blízkym živí a zdraví.  Každý vyhasnutý život mrzí a niekomu chýba pri stole.



CHRÁŇTE SI TO NAJCENNEJŠIE, SVOJ ŽIVOT!





 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/