(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 24. 09..2020
@ Aktuálne -> Polícia     Sep 25 2020 - 18:55 GMT


Dôchodcovia sa pri nehode v Košiciach ťažko zranili



Včera (24.9.) popoludní došlo na Šafárikovej triede v Košiciach k dopravnej nehode, pri ktorej sa ťažko zranil vodič i jeho spolujazdkyňa. Podľa doterajších zistení vodič (87) viedol vozidlo zn. Kia po Šafárikovej triede v smere od Popradskej na Tr. SNP, pričom sa pravdepodobne plne nevenoval vedeniu vozidla a nesledoval situáciu v cestnej premávke, a prešiel s vozidlom mimo cestu na trávnatú plochu. Potom narazil do zvislého dopravného značenia a následne prešiel s vozidlom cez chodník a narazil do stromu. Pri dopravnej nehode vodič i jeho spolujazdkyňa (78) podľa predbežnej lekárskej správy utrpeli ťažké zranenia. Požitie alkoholu u vodiča dychová skúška vylúčila.



Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Košiciach v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví. Presná príčina dopravnej nehody  a bližšie okolnosti sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.



Opitá vodička spôsobila dopravnú nehodu a pokračovala v jazde ďalej



Včera (24.9.) popoludní viedla 42-ročná vodička z Bratislavy vozidlo zn. Toyota v smere od obce Nováčany na obec Hodkovce v okrese Košice okolie, pričom pred obcou Hodkovce s vozidlom prešla do protismernej časti vozovky. Tam ľavou stranou zachytila oproti idúce vozidlo zn. Škoda Octavia.#CONT# Po náraze vodička nezastavila a pokračovala v jazde smerom na Košice. Pri obci Šemša ju však zastavil vodič Škody Octavie, ktorému spôsobila škodu na aute. Následne pri realizovaní dopravnej nehody dopravní policajti oboch účastníkov podrobili dychovej skúške na zistenie požitia alkoholu. U vodičky Toyoty bola nameraná pozitívna hodnota 0,87 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,81 promile. U vodiča Škody Octavia dychovou skúškou alkohol zistený nebol. Na vozidle Škoda Octavia bola škoda predbežne vyčíslená na 1.000 eur, na Toyote 500 eur. Vodičke bola ďalšia jazda zakázaná, a na mieste dopravnej nehody jej bol zadržaný vodičský preukaz. Policajti vodičku obmedzili na osobnej slobode a následne umiestnili do cely policajného zaistenia. 



Dopravní policajti už 42-ročnú Bratislavčanku obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Za tento skutok jej hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok. 



Polícia opäť apeluje na všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali zodpovedne, dodržiavali dopravné predpisy, zbytočne neriskovali, dávali na seba pozor a vrátili sa k svojim blízkym živí a zdraví. Taktiež dôrazne upozorňuje vodičov, aby nepili, keď sadajú za volant. Alkohol za volant nepatrí!



CHRÁŇTE SI TO NAJCENNEJŠIE, SVOJ ŽIVOT !







 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/