(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 13 až. 15. 11..2020
@ Aktuálne -> Polícia     Nov 16 2020 - 14:37 GMT


Polícia vyšetruje okolnosti požiaru v okrese Košice okolie ako všeobecné ohrozenie



V piatok (13.11.) popoludní došlo na Kvetnej ulici v Turni nad Bodvou v okrese Košice okolie z doposiaľ nezistených príčin k požiaru drevenej stavby, v ktorej sa v tom čase nachádzalo 7 ľudí. Následne sa požiar rozšíril aj na vedľa stojacu dreveno murovanú stavbu, v ktorej sa v tom čase nachádzalo 6 ľudí. Pri požiari utrpeli popáleniny dve deti (vo veku 3 a 8 rokov), ktoré boli so zraneniami prevezené do nemocnice.



Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Košiciach okolie v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre trestný čin všeobecného ohrozenia. Polícia miesto udalosti dôkladne zadokumentovala. Presná príčina požiaru a bližšie okolnosti udalosti sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.



Opitý vodič jazdu nezvládol, vozidlo skončilo na streche



Rožňavskí dopravní policajti obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky 42-ročného muža z okresu Rožňava, ktorý v piatok (13.11.) v nočných hodinách viedol vozidlo zn. VW Passat v smere od mesta Rožňava do obce Rožňavské Bystré, kde pri prejazde cez obec Rudná sa pravdepodobne nevenoval plne vedeniu vozidla a nesledoval situáciu v cestnej premávke následkom požitia alkoholu. Zišiel z cesty, pokračoval v jazde po priekope, narazil do betónového múru, pričom vozidlo vymrštilo z priekopy späť na vozovku, kde sa s vozidlom prevrátil na strechu. Pri nehode sa nezranil.#CONT# Vodič bol po nehode podrobený dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 0,76 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,58 promile. Pri opakovanej dychovej skúške „nafúkal“ ešte vyššiu hodnotu. Vodičovi bola ďalšia jazda zakázaná a na mieste zadržaný vodičský preukaz. Na vozidle bola škoda vyčíslená na 1.500 eur. Policajti vodiča obmedzili na osobnej slobode a umiestnili do cely policajného zaistenia. Za tento skutok obvinenému mužovi hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok.



Minulý týždeň (46.) policajti na cestách Košického kraja odhalili 16 nezodpovedných vodičov, ktorí si sadli za volant pod vplyvom alkoholu. Piati z nich „nafúkali“ viac ako jedno promile. Zaznamenali sme 4 dopravné nehody pod vplyvom alkoholu.



Polícia opäť upozorňuje vodičov, že alkohol za volant nepatrí ! Svojou jazdou pod vplyvom alkoholu ohrozujú nie len seba, ale aj ostatných účastníkov cestnej premávky. Aby sme ochránili čo najviac životov a zdravie, a eliminovali z premávky opitých vodičov, v kontrolách na cestách budeme pokračovať i naďalej.



Apelujeme na všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali zodpovedne, dodržiavali dopravné predpisy, dávali na seba pozor a vrátili sa k svojim blízkym živí a zdraví.



Na Spiši dvaja tínedžeri okradli dôchodcu, o pár minút boli „v rukách“ polície



Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ v Spišskej Novej Vsi po vykonaní potrebných procesných úkonov obvinil z obzvlášť závažného zločinu krádeže spáchaného formou spolupáchateľstva dvoch miestnych 16-ročných tínedžerov.



Podľa doterajšieho vyšetrovania v sobotu (14.11.) popoludní na chodníku na Zvonárskej ulici v Spišskej Novej Vsi obaja obvinení pristúpili k 72-ročnému dôchodcovi, jeden z nich sa dal s mužom do reči. Druhý obvinený využil jeho nepozornosť a poškodenému mužovi ukradol z vrecka peňaženku  s finančnou hotovosťou 82 eur a osobnými dokladmi. Potom sa obaja dali na útek. Policajné hliadky oboch podozrivých za pár minút zadržali v blízkosti z miesta činu, taktiež zaistili odcudzenú finančnú hotovosť. Po vykonaní potrebných úkonov boli obaja obvinení zo zadržania prepustení. Za tento čin, spáchaný za krízovej situácie, hrozí páchateľovi trest odňatia slobody na 10 až 15 rokov. Mladistvej osobe sa trestná sadzba znižuje na polovicu. 



Pri dopravnej nehode v rožňavskom okrese sa zranila vodička aj dieťa



Včera (15.11.) dopoludnia došlo v katastri obce Krásnohorské Podhradie v rožňavskom okrese k vážnej dopravnej nehode, pri ktorej sa zranila mladá vodička aj dieťa.



Podľa doterajších zistení viedla vodička (31) z okresu Pezinok osobné motorové vozidlo zn.  Škoda Fabia po štátnej ceste I/16 v smere od Rožňavy na Košice, pričom prešla s vozidlom z doposiaľ presne nezistených príčin do protismernej časti vozovky. Na hranici križovatky s cestou vedúcou do obce Krásnohorské Podhradie narazila do zvodidla, prešla mimo vozovku na trávnatý porast, kde narazila do stromu. Podľa predbežných lekárskych správ vodička utrpela zranenia s predpokladanou dobou liečenia viac ako dva týždne. Na zistenie prítomnosti alkoholu bola vodičke odobratá krv.  Dieťa pri dopravnej nehode utrpelo ťažké zranenia. 



Presná príčina a bližšie okolnosti dopravnej nehody sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.  









 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/