(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 10.12. 2020
@ Aktuálne -> Polícia     Dec 11 2020 - 08:57 GMT


Polícia vyšetruje požiar bytu košickej mestskej časti Dargovských hrdinov ako všeobecné ohrozenie



Dňa 9.12. vo večerných hodinách došlo za doposiaľ presne nezistených okolností k požiaru v jednom z bytov na Ovručskej ulici v Košiciach. Na miesto boli okamžite vyslané všetky záchranné zložky, ktoré začali so záchrannými prácami a evakuáciou osôb z bytového domu. Príslušníci PZ pomáhali príslušníkom HaZZ pri evakuácii osôb z bytového domu. Dopravní policajti zabezpečovali bezproblémový príchod záchranných zložiek na miesto udalosti a regulovali cestnú premávku v okolí. Polícia taktiež zabezpečila služobný autobus, ktorý prevážal obyvateľov bytovky do núdzového ubytovania mesta Košice. Polícia zabezpečovala miesto udalosti počas záchranných prác, zabezpečovala ochranu majetku obyvateľov bytového domu celú noc až do odovzdania budovy jeho správcovi.



Dnes realizoval policajný vyšetrovací tím dôkladnú obhliadku miesta udalosti za účasti expertov Kriminalistického a expertízneho ústavu PZ z pracoviska Košice a zisťovateľa vzniku príčin požiaru HaZZ. Na miesto sa dostavil aj statik, ktorý po obhliadke konštatoval, že stavba je bezpečná a zo statického hľadiska je možné ju využívať naďalej..#CONT#



V tejto súvislosti vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ v Košiciach začal trestné stíhanie pre trestný čin všeobecného ohrozenia, zisťuje bližšie okolnosti ako aj následky požiaru. Presná príčina vzniku požiaru je predmetom ďalšieho vyšetrovania.



Požiar v košickej mestskej časti Krásna si vyžiadal jeden ľudský život, policajti z horiaceho domu vytiahli dve osoby. Konali rýchlo a odvážne



Dňa 10.12. v skorých ranných hodinách došlo za doposiaľ nezistených okolností k požiaru rodinného domu na Novej ulici v košickej mestskej časti Krásna, ktorý si vyžiadal jeden ľudský život. Na miesto udalosti boli vyslané všetky záchranné zložky. Do pár minút bola na mieste udalosti policajná hliadka OO PZ Košice Nad jazerom a  pohotovostnej motorizovanej jednotky KR PZ Košice. V tom čase už bol požiar v pokročilom štádiu. Dvere do domu policajtom otvorila staršia pani, ktorá uviedla, že na hornom poschodí sa nachádzajú ďalšie dve osoby. 



Policajti ani na sekundu neváhali a vošli do horiaceho domu, ktorého priestory boli husto zadymené. Príslušník OO PZ Košice Nad jazerom vyšiel na vrchné poschodie plazením, kde našiel dve osoby ležiace nehybne na zemi. Priplazil sa k žene a vytiahol ju z izby. Potom ženu spoločne s kolegami „péemječkármi“ vyniesli pred dom na bezpečné miesto. Policajti PMJ začali s oživovaním ženy až do príchodu RZP. Policajt OO PZ Košice Nad jazerom sa do domu vrátil spolu s hasičmi, ktorí medzitým dorazili na miesto, a ktorých nasmeroval k mužovi. Spoločne muža vyniesli pred dom. Žiaľ, 56-ročného muža sa už oživiť nepodarilo. Žena (49) bola so zraneniami prevezená do nemocnice.



Počas záchrannej akcie sa jeden zo zakročujúcich policajtov, ktorý zasahoval priamo v rodinnom dome na poschodí, nadýchal splodín horenia, preto bol prevezený na  ošetrenie do nemocnice, kde mu bola poskytnutá lekárska pomoc. Po absolvovaní lekárskych ošetrení bol z nemocnice prepustený bez vážnejších ťažkostí.



Polícia dnes miesto udalosti dôkladne zadokumentovala aj za účasti expertov Kriminalistického a expertízneho ústavu PZ z košického pracoviska a zisťovateľa príčin vzniku požiarov HaZZ .  



Poverený príslušník PZ v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia. Presnú príčinu úmrtia určí nariadená pitva.  Bližšie okolnosti a presná príčina požiaru je predmetom ďalšieho vyšetrovania. 







 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/