(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 18.12. 2020
@ Aktuálne -> Polícia     Dec 21 2020 - 16:32 GMT


Pri dopravnej nehode na diaľnici pri Košiciach vyhasol jeden ľudský život 



Dňa 18.12. okolo 19.30 hod. došlo pri zjazde do obce Budimír na diaľnici D1 v katastri obce Budimír v okrese Košice okolie k vážnej dopravnej nehode 5 osobných motorových vozidiel, pri ktorej, žiaľ, vyhasol jeden ľudský život.



Podľa doterajších zistení viedol vodič vozidlo zn. Toyota s prívesným vozíkom po diaľnici v smere od Prešova na Michalovce, pričom na mieste, kde sa cesta rozvetvuje (smer Košice, smer Michalovce) do zadnej časti jeho prívesného vozíka z doposiaľ nezistenej príčiny narazilo vozidlo zn. Hyundai, ktoré viedol vodič tým istým smerom jazdy. Následkom zrážky došlo k odtrhnutiu prívesného vozíka od vozidla Toyota a jeho vymršteniu ku krajnici vozovky. Vozidlo Hyundai sa dostalo do šmyku, niekoľkokrát sa prevrátilo, narazilo do zvodidiel, tieto preletelo a dopadlo mimo vozovku za okraj cesty. Vozidlo Toyota náraz vytlačil ku krajnici a narazilo do zvodidiel. Následne do vozidla Toyota narazilo vozidlo VW Passat, ktoré viedol vodič tým istým smerom jazdy. Vozidlo VW Passat sa v dôsledku nárazu odrazilo k okraju cesty. Následne do vozidla Toyota, ktoré v tom čase stálo v jazdnom pruhu kolmo na os vozovky narazilo vozidlo Škoda Octavia a vzápätí taktiež do vozidla Toyota narazilo vozidlo Mercedes Benz, ktoré viedol vodič za vozidlom Škoda Octavia. V dôsledku tejto zrážky vozidlo Škoda Octavia vymrštilo k okraju vozovky, pričom ho pretočilo zadnou časťou napred v smere jazdy a takto narazilo do stojaceho vozidla VW Passat. Po náraze obe tieto vozidlá ostali stáť na krajnici pri zvodidlách, pričom medzi vozidlami ostal zakliesnený vodič vozidla VW Passat. Vozidlo Mercedes po náraze zastavilo v jazdnom pruhu.#CONT#



Pri dopravnej nehode vodič vozidla VW Passat, žiaľ, zraneniam na mieste podľahol. Spolujazdkyňa z vozidla Mercedes utrpela podľa predbežnej lekárskej správy ľahké zranenia, ktoré jej lekári v nemocnici jednorazovo ošetrili. K ďalším zraneniam nedošlo. U štyroch vodičov boli vykonané dychové skúšky s negatívnym výsledkom. U nebohého vodiča bude požitie alkoholických nápojov zisťované pri pitve.  Pri tejto dopravnej nehode bola škoda na vozidlách predbežne vyčíslená na  cca 63.000 eur, na zvodidlách okolo 1.500 eur. 



Policajti diaľničného oddelenia PZ Košice miesto udalosti dôkladne dokumentovali a vykonávali na mieste neodkladné úkony niekoľko hodín. Počas dokumentovania udalosti  bol úsek cesty uzavretý do 02,30 h dnešného dňa.



Poverený príslušník diaľničného oddelenia PZ Košice začal vo veci trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Bližšie okolnosti, príčina vzniku dopravnej nehody ako aj miera zavinenia účastníkov je predmetom vyšetrovania aj za účasti znalca z odboru cestnej dopravy, ktorý bol prítomný na mieste udalosti.  





Apelujeme na všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali zodpovedne, dodržiavali dopravné predpisy, dávali na seba pozor a vrátili sa k svojim blízkym živí a zdraví. 





 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/