(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 25. a 24..02. 2021
@ Aktuálne -> Polícia     Mar 01 2021 - 09:00 GMT

25.02.


Policajná akcia v rožňavskom okrese odhalila previnilcov, ale aj vodiča, ktorý za volantom nemal čo robiť Neustále sa zhoršujúca situácia na Slovensku v súvislosti s ochorením Covid-19 „zafarbila“ slovenské okresy. Žiaľ, aj jeden z okresov Košického kraja – okres Rožňava, ostal v skupine čiernych. 


 Bezpečnosť občanov nie je ľahostajná ani Policajnému zboru. O to viac, že každý z nás túži po tom, aby sa život vrátil do „normálnych“ koľají. Neustále porušovanie pravidiel však nikde nevedie. Musíme chrániť nielen jeden druhého, ale aj seba samého.


S cieľom eliminácie neopodstatneného pohybu občanov v čo najväčšej miere, dôslednej kontroly dôvodov vychádzania a certifikátov o absolvovaní povinného testovania s dôrazom na dobu ich platnosti, sa včera (25.2.) popoludní v celom teritóriu rožňavského okresu uskutočnila rozsiahla policajná akcia.


 V okrese s najprísnejším stupňom epidemiologických opatrení policajti počas trvania akcie skontrolovali nielen na to, či posádky vozidiel majú platný test o absolvovaní testu na ochorenie Covid-19, ale zaujímal ich aj dôvod kam a prečo sa vybrali, no zamerali sa aj na kontrolu prekrytia horných dýchacích ciest rúškom alebo iným vhodným spôsobom, či kontrolu dodržiavania nariadenej izolácie. Vodiči za volantom sa nevyhli dychovej skúške, ale i kontrole platných dokladov na vedenie vozidla.#CONT#


Policajné hliadky rôznych útvarov  v pôsobnosti Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach skontrolovali takmer 400 občanov nielen na cestách, ale aj v mieste ich bydliska. 17 z nich sa nevedelo preukázať platným negatívnym testom na ochorenie Covid-19, 9 osôb nevedelo zdôvodniť svoju cestu, 2 ľudia opustili nariadenú karanténu a 6 osôb nemalo zakryté horné dýchacie cesty. 


269 vodičov policajti podrobili dychovej skúške, vodiči za volantom však boli disciplinovaní a ani jedna dychová skúška nepreukázala prítomnosť alkoholu v dychu a zistili 15 priestupkov proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky.


Jedným z kontrolovaných vozidiel bolo aj vozidlo zn. Renault Clio, ktorého štvorčlenná posádka nemala ani platné certifikáty o absolvovaní testu na Covid-19, ani rúška. Evidenčné číslo na Renaulte bolo z iného vozidla a vodič tohto auta, ktorý nie je držiteľom vodičského oprávnenia, má navyše uložený zákaz činnosti viesť vozidlá až do júla 2025. 


Polícia rieši každý prípad individuálne. V blokovom konaní môže uložiť pokutu do výšky až 1.000 eur a v správnom konaní do 1.659 eur. 


Kontroly budú pokračovať aj naďalej, a to v sprísnenej a zvýšenej forme. Mnohí vládou prijaté opatrenia vzorne dodržiavajú, no nájdu sa aj takí, ktorí opatrenia vedome porušujú, hoci Covid-19 nie je bežná choroba, na akú sme doposiaľ boli zvyknutí. Správajme sa aj naďalej zodpovedne, dávajme na seba pozor, no predovšetkým, rešpektujme a striktne dodržiavajme všetky stanovené pravidlá. 


Zľahčovanie situácie nikomu nepomôže. Zbytočná frajerina a pokusy, ako obísť pravidlá, môžu ublížiť najbližším. Predchádzajme tomu spoločne, noste rúško, odložte návštevy na neskôr, ostaňte doma, ak je to možné. Bojujme spoločne za to, aby bol náš život taký ako predtým čo najskôr. 


24.02


Žena zraneniam po zrážke s vlakom podľahla


 Včera (24.2.) krátko po 20.30 hodine došlo na úseku trate medzi ahanovským tunelom a železničným priecestím ahanovce k zrážke vlaku a 48-ročnej ženy z Košíc. Rušňovodič vlaku kvôli krátkej vzdialenosti, aj napriek použitiu zvukového výstražného znamenia a rýchločinného brzdenia, však zrážke už nedokázal zabrániť. 48-ročná žena pri zrážke utrpela zranenia nezlučiteľné so životom. U rušňovodiča bola vykonaná dychová skúška s negatívnym výsledkom. Kvôli dokumentovaniu udalosti bola v tomto úseku na niekoľko hodín zastavená vlaková doprava. Bližšie okolnosti polícia vyšetruje a v danej veci začala trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia.


 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/