(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 16.a 03..202!
@ Aktuálne -> Polícia     Mar 18 2021 - 16:19 GMT

Výborná práca košických policajtov, ktorí objasnili ďalší prípad šírenia poplašnej správy


 


Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Košiciach po vykonaní potrebných procesných úkonov a vyhodnotení všetkých relevantných dôkazov obvinil zo zločinu šírenia poplašnej správy 35-ročného Košičana, toho času v Ústave na výkon väzby v inej trestnej veci, v súvislosti s prípadom nahláseného výbušného systému na  prešovskom a košickom súde vlani v septembri. Košickí kriminalisti na prípade intenzívne pracovali, zhromažďovali dôkazy a tento zločin objasnili. 


Obvinený muž podľa doterajšieho vyšetrovania v septembri minulého roka  telefonicky oznámil na tiesňovú linku „158“, že na prešovskom aj košickom súde vybuchne bomba. Ihneď po tomto oznámení boli prijaté potrebné opatrenia a vykonané pyrotechnické  prehliadky vo všetkých budovách súdov sídliacich v meste Košice a Prešov s negatívnymi výsledkami. Okrem iných došlo tiež k zmareniu pojednávania na jednom z košických súdov v inej trestnej veci tohto obvineného 35-ročného Košičana. 


Konaním obvineného muža bolo úmyselne spôsobené nebezpečenstvo vážneho znepokojenia obyvateľstva daného miesta. Súčasne došlo k spôsobeniu vážnej poruchy v činnosti štátnych orgánov a z titulu ušlej mzdy, odvodov zamestnancom a účelne vynaložených nákladov súvisiacich so zásahom záchranných zložiek, v príčinnej súvislosti  s týmto protiprávnym konaním,  bola spôsobená majetková škoda v celkovej výške  takmer 16.000 eur.  #CONT#


Krátko po čine v septembri minulého roka polícia zadržala dve osoby podozrivé z tohto skutku, ktoré boli po vykonaní potrebných procesných úkonov zo zadržania prepustené. Jedným zo zadržaných bol 35-ročný Košičan, ktorý už čelí obvineniu za tento skutok. 


Obvinenému Košičanovi, ktorý je toho času väzobne stíhaný v inej trestnej veci, hrozí za tento zločin trest odňatia slobody na tri až osem rokov. 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/