(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
OD URBAN na košickom korze otvorí svoje brány už 22. apríla
@ Aktuálne -> Rôzne     Apr 21 2021 - 10:26 GMT

Po viac ako ročnej rekonštrukcii privíta obchodný dom URBAN na Hlavnej ulici prvých návštevníkov – svoje brány otvorí verejnosti už vo štvrtok, 22. apríla. Vďaka uvoľneniu opatrení sa hneď v prvý deň otvorí väčšina obchodov a služieb, vrátane najobľúbenejšieho predajcu potravín na Slovensku – LIDL, ktorý bude zároveň najväčšou obchodnou prevádzkou v obchodnom dome. Otváracie hodiny väčšiny prevádzok budú každý deň od 9:00 do 21:00 hod., s výnimkou potravín LIDL, ktoré otvoria už od 7:00 hod. OD URBAN tak aj napriek zložitej situácii plní svoj sľub, ktorým bolo oživenie prostredia Hlavnej ulice, čo bude po odznení pandémie ešte aktuálnejšie. Celá prevádzka OD URBAN sa bude riadiť platnými protipandemickými opatreniami, s maximálnym ohľadom na bezpečnosť návštevníkov.


„Veľmi nám záležalo a urobili sme všetko pre to, aby sme aj napriek zložitej situácii a mnohým obmedzeniam mohli otvoriť obchodný dom v čo najväčšom rozsahu,“ hovorí Matúš Dunaj zo spoločnosti ARKON, ktorá stojí za rekonštrukciou OD URBAN. „Som veľmi rád, že s postupným uvoľňovaním opatrení môžeme naplniť svoj prísľub spred roka a priniesť na Hlavnú ulicu nielen novú nákupnú destináciu, ale verím, že už čoskoro aj miesto príjemných stretnutí Košičanov.“ #CONT#


Na Košičanov čakajú viaceré známe a obľúbené značky 


Obchodný dom sa nachádza v atraktívnej lokalite, ktorá bola tradičným miestom nákupov pre Košičanov. Okrem potravín LIDL sa zákazníci preto už od prvého dňa môžu tešiť na známe značky ako DM Drogerie Markt, GECO Tabak, Albi a Pepco a kvetinárstvo VICTOR. Kvalitnú literatúru zase prinesie kníhkupectvo MARTINUS a oživením ponuky bude kiosk pop-up stánok Fusakle. V čase otvorenia budú nájomcovi sprístupnené aj unikátne kancelárske priestory na najvyššom podlaží obchodného domu. V blízkej dobe pripravujú otvorenie svojich prevádzok aj MiStore, Daffer a Benu Lekáreň. 


Popri zachovaní tradičnej maloobchodnej funkcie, OD URBAN prinesie do tejto lokality nový obsah v podobe moderných interiérov a premyslenej skladby služieb, ktorá vhodne doplní existujúcu ponuku v lokalite. Najväčšími zmenami prešiel interiér budovy, kde po odstránení pôvodnej stropnej konštrukcie vznikla  nová dominanta interiéru – galéria – ktorá presvetlí priestor budúceho foodcourtu. 


Práve plánovanie otvorenia gastroprevádzok ovplyvnila koronakríza a s ňou súvisiace obmedzenia azda najviac, preto nájomcov z odvetvia gastra predstaví OD URBAN až v najbližšom čase. „S nájomcami týchto prevádzok intenzívne rokujeme, aby sme už čoskoro mohli predstaviť aj nové gastro koncepty v OD URBAN a doplniť tak existujúcu ponuku gastra v centre Košíc,“ dopåňa Matúš Dunaj.


Súčasťou otvorenia bude aj pop-up výstava dvoch slovenských súčasných umelcov


OD URBAN chce vytvoriť priestor aj pre nové zážitky, preto súčasťou otvorenia bude aj vernisáž výstavy dvoch popredných súčasných slovenských umelcov – Mareka Kvetana a Viktora Freša. Pop-up výstava VERTIKÁLY v presklenom vstupnom priestore obchodného domu. vznikla v partnerstve s festivalom Biela noc. 


„Túto výstavu sme koncipovali špeciálne pre pre OD URBAN, ktorý svojim preskleným vstupom pomyselne maže hranicu medzi interiérom a exteriérom tejto ikonickej budovy. Veríme, že až aj táto výstava môže byť prvým krokom k obnoveniu kultúrneho života v Košiciach po pandémii,“ hovorí k myšlienke výstavy umelecká riaditeľka festivalu Biela noc Zuzana Pacáková.


 


Dokončovacie práce na fasáde budú pokračovať aj krátko po otvorení


Kompletnou obnovou prešla aj umelecká fasáda od akademickej sochárky Jany Bartošovej – Vilhanovej s typickými obkladovými tvarovkami a opäť sa tak stane jednou z dominánt centra Košíc. Práve historicky chránená fasáda je typickým prvkom obchodného domu a ku košickému korzu jednoducho patrí. Z dôvodu nepriaznivého počasia v posledných dňoch budú dokončovacie práce na fasáde pokračovať ešte aj krátko po otvorení, to však žiadnym spôsobom neovplyvní prevádzku obchodného domu. 


 


Viac informácií na www.urbankosice.sk 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/