(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 07 - 09.05. 2021
@ Aktuálne -> Polícia     May 11 2021 - 18:01 GMT

Polícia vypátrala a obvinila z lúpeže dvoch mladých mužov z okresu Košice okolie


Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Košiciach zo zločinu lúpeže spáchaného formou spolupáchateľstva obvinil dvoch mladých mužov vo veku 19 a 29 rokov z okresu Košice okolie, ktorí podľa doterajšieho vyšetrovania posledný aprílový deň tohto roka v nočných hodinách na chodníku vedúcom do miestnej osady v obci Veľká Ida v okrese Košice okolie fyzicky napadli 19-ročného miestneho muža. Jeden z obvinených   poškodeného muža udrel päsťou do tváre. Keď spadol na zem, obaja obvinení mladíkovi „uštedrili“ pár kopancov do rôznych častí tela. Keď sa už nevládal brániť, ťahali ho po zemi a počas toho ho vyzliekli donaha.  Obvinení napadnutému mladíkovi vzali oblečenie a 20 eurovú bankovku. Potom z miesta ušli. Napadnutému mladíkovi spôsobili zranenia s doposiaľ presne neurčenou dobou liečenia. 


Obom obvineným osobám za tento skutok hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov. Starší z obvinených je stíhaný väzobne. 


 


„Štvorlístok“, ktorý sa ulakomil na náradie,  už čelí obvineniu 


Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Michalovciach po vykonaní potrebných procesných úkonov vzniesol obvinenie štyrom miestnym osobám vo veku od 15 do 19 rokov pre trestný čin porušovania domovej slobody v jednočinnom súbehu s trestným činom krádeže spáchaných formou spolupáchateľstva.#CONT#


Podľa doterajšieho vyšetrovania v noci zo stredy na štvrtok minulého týždňa sa obvinení mladíci po vzájomnej dohode vlámali do murovaného domčeka v obci Drahňov v okrese Michalovce, ktorý slúži na odkladanie rôznych vecí. Kladivom na jednej zo stien urobili dieru, cez ktorú dvaja vošli  dovnútra. Následne povyberali z domčeka rôzne elektrické náradie i kolobežku a podávali tretiemu „komplicovi“. Štvrtý robil „očko“ a dával pozor, aby ich niekto nevyrušil. Potom si veci rozdelili a odniesli domov. 


Počas dokumentovania skutku služobný pes na mieste činu zachytil stopu, ktorá policajtov priviedla do jedného z rodinných domov v uvedenej obci, kde bola zaistená aj časť odcudzených vecí. Ešte v ten deň policajti vypátrali všetkých štyroch podozrivých. Poškodenej majiteľke vznikla odcudzením vecí a poškodením domčeka škoda viac ako 700 eur. Za tieto skutky hrozí páchateľovi v zmysle Trestného zákona trest odňatia slobody na 1 až 5 rokov, mladistvým osobám sa trestná sadzba znižuje na polovicu. 


 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/