(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 04.- 06.06. 2021
@ Aktuálne -> Polícia     Jun 07 2021 - 16:33 GMT

Policajti stopli dvojici biznis, za vydieranie im hrozí až 10 rokov vo väzení


 


Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Rožňave po vykonaní potrebných procesných úkonov obvinil zo zločinu vydierania 18-ročnú ženu a 30-ročného muža (obaja z okresu Rožňava), ktorí podľa doterajšieho vyšetrovania do novembra minulého roka opakovane telefonicky kontaktovali poškodeného muža a pod rôznymi fiktívnymi zámienkami od neho žiadali finančnú hotovosť. Tiež sa mu vyhrážali ublížením na zdraví a podpálením domu, keď im peniaze nevyplatí. Na zdôraznenie svojich vyhrážok uviedli, že ak peniaze nevyplatí, príde za ním osoba známa svojou kriminálnou minulosťou, ktorá mu tiež ublíži. Poškodený pod vplyvom takto opakovane vyvolávaného strachu vybral peniaze zo svojho účtu a odovzdal ich obvineným osobám. Keď už nemal dostatok finančných prostriedkov na účte, zo strachu o svoj život a zdravie si v banke vybavil úver.  Obvineným osobám, ktoré peniaze použili pre vlastnú potrebu,  vyplatil celkovo viac ako 17.000 eur. 


Obvineným osobám za tento zločin hrozí trest odňatia slobody na štyri až desať rokov. Obvinený 30-ročný muž je stíhaný väzobne.  


 


Polícia obvinila muža z okresu Michalovce zo všeobecného ohrozenia


 


 Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Michalovciach po vykonaní procesných úkonov a na základe dôkaznej situácie zo zločinu všeobecného ohrozenia obvinil 47-ročného muža z okresu Michalovce v súvislosti s požiarom rodinného domu, ku ktorému došlo  2. júna tohto roku v obci Šamudovce v michalovskom okrese.#CONT#


 


 Podľa doterajšieho vyšetrovania obvinený muž vošiel do domu, kde mal tekutou horľavou látkou  (pravdepodobne benzínom) poliať gauč v jednej z izieb a úmyselne ho zapáliť. Potom mal horiacu fľašu vyhodiť na povalu, pričom sa požiar rozšíril až na strechu domu.  Našťastie osoby bývajúce v dome vybehli von na ulicu. Pri požiari sa nikto nezranil. Obvinený muž tak úmyselne vydal ľudí do nebezpečenstva smrti alebo ťažkej ujmy na zdraví  a svojím konaním spôsobil majiteľke domu škodu na majetku a zariadení cca 7.000 eur.


 Privolaní policajti krátko po čine podozrivého muža zadržali na mieste udalosti. Obvinenému mužovi za tento skutok hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na štyri až desať rokov. Obvinený muž je stíhaný väzobne. 


 


Za útok na verejného činiteľa hrozí trom mužom až 12 rokov „za mrežami“ 


 


Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Michalovciach po vykonaní procesných úkonov zo zločinu útoku na verejného činiteľa a prečinu výtržníctva  obvinil troch mužov z okresu Michalovce vo veku 23, 26 a 27 rokov, ktorí podľa doterajšieho vyšetrovania koncom minulého týždňa (4.6.) okolo 17,30 h na obecnej ceste, teda na mieste verejnosti prístupnom, v jednej z obcí michalovského okresu fyzicky napadli 51-ročného muža, ktorý je verejným činiteľom obce. Muž sa, prechádzajúc okolo na vozidle, zastavil pri skupinke, ktorá sa správala veľmi hlučne. Predstavil sa  a upozornil mladých mužov, aby sa správali slušne a nekričali. Po vystúpení z vozidla ich opätovne upozornil, aby upustili od protiprávneho konania.  Na to dvaja z obvinených muža udreli päsťou do tváre. Pridal sa aj tretí, ktorý do poškodeného muža kopol, v dôsledku čoho spadol na zem. Všetci traja v útoku pokračovali a mužovi  „uštedrili“ ďalšie kopance.  Po čine útočníci z miesta ušli. Poškodený muž podľa predbežnej lekárskej správy pri útoku utrpel zranenia s dobou liečenia  a práceneschopnosti viac ako 42 dní. 


 


Krátko po čine všetkých troch útočníkov policajti vypátrali a predviedli na policajné oddelenie na realizáciu ďalších potrebných úkonov. Obvinené osoby boli umiestnení do cely policajného zaistenia s podnetom na ich väzobné stíhanie. Za tieto skutky obvineným osobám v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody  na sedem až 12 rokov.   


 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/