(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 28.06. 2021
@ Aktuálne -> Polícia     Jun 30 2021 - 08:15 GMT

Dopravná nehoda v okrese Trebišov si vyžiadala život mladého vodiča


Dňa 28.06.2021 okolo 18.25 hod. došlo v meste Kráľovský Chlmec v okrese Trebišov k vážnej dopravnej nehode, pri ktorej vyhasol život mladého vodiča. 


Podľa doterajších zistení 29-ročný vodič z okresu Trebišov viedol malý motocykel zn. ZNEN po ulici L. Kossutha v smere od Štefánikovej ku Kapušianskej ulici, kde na rovnom úseku cesty z doposiaľ nezistených príčin narazil do kovovej rampy. Pri dopravnej nehode vodič utrpel zranenia, ktorým na mieste podľahol. To, či 29-ročný vodič motocykla pred jazdou požil alkoholické nápoje alebo iné návykové látky bude zisťované pri pitve. Celková škoda bola predbežne vyčíslená na cca 120 eur. 


Polícia miesto udalosti dôkladne zadokumentovala a v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia.    


 Presná príčina dopravnej nehody a jej bližšie okolnosti sú predmetom ďalšieho vyšetrovania aj za účasti znalca z odboru cestnej dopravy, ktorý bol prítomný na mieste udalosti.



„Nezabudni na mňa v aute !“



V súvislosti s letnými horúčavami, ktoré zasiahli celé Slovensko už v týchto dňoch, bude Krajské riaditeľstvo PZ v Košiciach pokračovať v preventívno – informačnej kampani s názvom „Nezabudni na mňa v aute“, ktorej cieľom je upozorniť nielen rodičov, ale i širokú verejnosť na skutočnosť, že nechať dieťa či „štvornohého miláčika“ vo vozidle bez dozoru je nezodpovedné a rodičia či majitelia psíkov by to nemali robiť vôbec. Tento rok budú v rámci kampane kooperovať aj policajti Mestskej polície Košice (envirohliadka Stanica Sever),  aby sa preventívne upozornenia dostali k čo najširšej verejnosti. Dňa 28. 06. 2021 sa začala vzájomná spolupráca spoločnou akciou v rekreačnej oblasti Košice – Čermeľ.  #CONT#

Policajti budú rozdávať letáky aj osviežovače vzduchu s nápisom „Nezabudni na mňa v aute“ počas celého leta najmä na parkoviskách nákupných centier, hlavne u vodičov, ktorí majú vo vozidle autosedačku. 

Najmä v období horúčav je nebezpečné nechať dieťa či „štvornohého miláčika“  v aute, čo i len na pár minút. Už v minulosti polícia riešila niekoľko prípadov, kedy rodičia zabudli alebo úmyselne ponechali svoje dieťa v aute, či už z roztržitosti alebo v dobrej vôli, že dieťatko v autosedačke zaspalo a nechceli ho budiť, kým na chvíľu odbehnú do obchodu.

Polícia odporúča a hlavne upozorňuje občanov, ak uvidia uzamknuté dieťa alebo psíka v aute, aby konali. Veľmi ťažko totiž vedia posúdiť, či sa dieťa alebo psík v danom aute nachádza pár minút alebo pol hodinu. Polícia odporúča okamžite privolať hasičov alebo políciu, ktorí vedia, ako postupovať. Ak auto parkuje v mieste konania spoločenskej udalosti, polícia odporúča požiadať organizátorov, aby vyhlásili evidenčné číslo a privolali majiteľa auta. Ak auto parkuje na parkovisku pred obchodným centrom, je vhodné vyhlásiť cez informačný stánok alebo cez SBS službu evidenčné číslo vozidla a privolať jeho majiteľa. V prípade stavu krajnej núdze je možné otvoriť okno aj úderom do skla silným pevným predmetom, čo najďalej od miesta, kde sa dieťa alebo psík nachádza. Občania sa nesmú  báť, že v rámci toho, ako sa budú snažiť zachrániť dieťa, spôsobia škodu. Trestný zákon pozná totiž inštitút krajnej núdze, čo znamená, že človek, ktorý dieťa takto zachráni a spôsobí pri tom škodu, nie je trestne stíhaný. Pri prehriatí bežné vozidlá dosahujú teplotu vo vnútri okolo 60 stupňov Celzia, a to je prostredie, ktoré je nezlučiteľné so životom.

Hlavne deti sú to najvzácnejšie, čo máme, preto: „Rodičia, buďte zodpovední, chráňte si svoje deti, následky ponechania dieťaťa v aute môžu mať počas horúčav fatálne následky!“




 


 


   


 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/