(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 06.07. 2021
@ Aktuálne -> Polícia     Jul 08 2021 - 05:47 GMT

Mladý vodič prišiel o život pri dopravnej nehode v okrese Gelnica


 


Dňa 06.07.2021 okolo 19.50 hod. došlo za doposiaľ presne nezistených okolností k vážnej dopravnej nehode za obcou Švedlár v gelnickom okrese, pri ktorej, žiaľ,  prišiel o život mladý vodič. 


Podľa doterajších zistení 26-ročný vodič z okresu Košice okolie viedol osobné motorové vozidlo  zn. Opel Astra po ceste  II/546 v smere jazdy od Gelnice na obec Nálepkovo, pričom za obcou Švedlár pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy najmä svojim schopnostiam, vlastnostiam vozidla, poveternostným podmienkam, stavu a povahe vozovky a iným okolnostiam, ktoré možno predvídať, a prešiel s vozidlom do protismernej časti cesty. Následne prešiel na trávnatú časť, kde narazil do trávnatej časti a kameňa. Vozidlo sa potom pravdepodobne prevrátilo cez strechu a skončilo v lesnom poraste. Pri rotácii vozidla vodiča pravdepodobne vymrštilo z auta, pri dopravnej nehode utrpel zranenia nezlučiteľné so životom. Jeho spolujazdkyňa, ktorá v čase nehody sedela na sedadle vedľa vodiča, sa nezranila. To, či mladý vodič pred jazdou požil alkoholické nápoje bude zisťované pri pitve. Na vozidle bola  škoda odhadnutá na cca 2.000 eur. 


Polícia miesto udalosti dôkladne zadokumentovala a v tejto súvislosti bolo začaté trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia. Presná príčina dopravnej nehody a jej bližšie okolnosti sú predmetom ďalšieho vyšetrovania aj za účasti znalca z odboru cestnej dopravy, ktorý bol prítomný na mieste udalosti. #CONT#


Jazdite bezpečne a zodpovedne !


 


Polícia apeluje na všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali zodpovedne a chránili si to najcennejšie, svoj život a zdravie. Aby dodržiavali dopravné predpisy, plne sa venovali vedeniu vozidla, zbytočne neriskovali a sledovali situáciu v cestnej premávke. Opatrnou a zodpovednou jazdou vodičov sa v mnohých prípadoch dá predísť tragédiám a kolíziám na cestách. 


 


 


 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/