(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 09.08. 2021
@ Aktuálne -> Polícia     Aug 10 2021 - 17:25 GMT

Mladý opitý Košičan „zrámoval“ na parkovisku 6 áut, nafúkal cez 2 promile.


Polícia opäť vyzýva vodičov, aby si nesadali za volant auta opití !


 


 Alkohol za volantom je opäť témou tlačovej správy, pretože opitých nezodpovedných vodičov na cestách neubúda. Minulý týždeň (31.) policajti odhalili  na cestách Košického kraja ďalších 50 nezodpovedných vodičov, ktorí si sadli  za volant pod vplyvom alkoholu. Pätnásti z nich „nafúkali“ viac ako 1 promile. Zaznamenali sme 6 dopravných nehôd pod vplyvom alkoholu. Včera (9.8.) v nočných hodinách pribudla ďalšia v Košiciach. Opitý vodič na Klimkovičovej ulici poškodil 6 zaparkovaných vozidiel.


Podľa doterajších zistení mladý Košičan (28) včera okolo 22.25 hod. viedol vozidlo zn. Renault Kangoo po Klimkovičovej ulici zo smeru od Moskovskej na Hemerkovu  ulicu, kde sa pravdepodobne plne nevenoval vedeniu vozidla a nesledoval situáciu v cestnej premávke. Prednou časťou narazil do radovo zaparkovaných vozidiel zn. Jeep Grand, Opel, Minicooper, Citroen a Dacia, ktoré poškodil. Pokračoval v jazde ďalej, kde na parkovisku poškodil ďalšie vozidlo zn. Škoda Felícia. Bezprostredne po dopravnej nehode bol vodič podrobený dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,11 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,31 promile. Pri nehode sa nikto nezranil. Škody na vozidlách boli predbežne vyčíslené na 15.500 eur. #CONT#


Policajti mladého vodiča, ako podozrivého zo spáchania trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, obmedzili na osobnej slobode, na mieste mu bol zdržaný vodičský preukaz, ďalšia jazda zakázaná  a „putoval“ do cely policajného zaistenia.  Polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre trestný čin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a vykonáva potrebné procesné úkony. 


Alkohol za volant nepatrí!!!


Dookola opakujúce sa výzvy a upozornenia polície sa míňajú účinku. Polícia preto v kontrolách nepoľaví. V kontrolách na cestách bude polícia pokračovať i naďalej, aby ochránila čo najviac život a zdravie a eliminovala z  premávky opitých vodičov, ktorí ohrozujú nevinných a disciplinovaných účastníkov cestnej premávky. Nebudeme tolerovať alkohol za volantom a budeme postupovať nekompromisne !


Nezmyselný hazard so životom nielen svojim, ale aj nevinných účastníkov cestnej premávky, sa nevypláca. Vodiči, myslite na to vždy, keď si sadáte za volant vozidla. Život a zdravie máte iba jedno, jazdite bezpečne! 


 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/