(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 11.09. 2021
@ Aktuálne -> Polícia     Sep 13 2021 - 21:09 GMT

Dňa 11.9. v dopoludňajších hodinách došlo v katastrálnom území Spišské Tomášovce k hrozivo vyzerajúcej dopravnej nehode, pri ktorej sa iba zázrakom nikto nezranil.


Podľa výsledkov doterajšieho vyšetrovania zostalo nákladné motorové vozidlo zn. Tatra stáť na železničnom priecestí z doposiaľ nezisteného dôvodu. Našťastie, z vozidla stihol vystúpiť vodič vozidla aj jeho spolujazdec. Následne do vozidla narazil v rýchlosti približne 100 km/h rýchlik v smere jazdy od Spišskej Novej Vsi, výsledkom čoho bola totálna deformácia nákladného motorového vozidla, značné poškodenie rušňa rýchlika, prvého a druhého vozňa, tretí a ďalšie vozne boli poškodené len povrchovo. K poškodeniu koľajových tratí, elektrického vedenia a ďalších súčastí železničnej infraštruktúry nedošlo, rovnako tak, našťastie, nebola usmrtená žiadna osoba a zranenia utrpel 1 cestujúci, ktorý sa nachádzal v rýchliku, a podľa predbežného vyjadrenia lekárov ide o ľahké zranenia. 


Rušňovodič aj vodič nákladného motorového vozidla boli podrobení dychovej skúške, ktorá však prítomnosť alkoholu v ich dychu nepotvrdila. Po dôkladnom zadokumentovaní udalosti bola celková predbežná škoda vyčíslená na viac ako 2.400.000 Eur. Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre trestný čin všeobecného ohrozenia. To, či v tomto prípade zlyhal ľudský faktor alebo došlo k technickej poruche, bude predmetom ďalšieho rozsiahleho vyšetrovania.


#CONT#


 


Aktuálne informácie Policajného zboru môžete nájsť aj na oficiálnej stránke na Facebooku www.facebook.com/policiaslovakia


Sledujte aj oficiálnu stránku Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach pod názvom „Polícia SR – Košický kraj“ (www.facebook.com/KRPZKE) 


 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/