(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 1.10.2021
@ Aktuálne -> Polícia     Oct 04 2021 - 17:23 GMT

NEPOUČITE¼NÍ, JAZDILI OPITÍ, AJ BEZ „VODIČÁKU“.


 VODIČ KAMIÓNA „NAFÚKAL“  CEZ 2 PROMILE!


 


Alkohol za volantom je opäť témou tlačovej správy, pretože nezodpovedných vodičov na cestách neubúda. Minulý týždeň (39.) sme na cestách Košického kraja odhalili ďalších 34 nezodpovedných vodičov, ktorí viedli vozidlo pod vplyvom alkoholu. Šestnásť vodičov „nafúkalo“ viac ako jedno promile. Zaznamenali sme 4 dopravné nehody, pri ktorých  „asistoval“ alkohol.  


     


V piatok (1.10.) o 22,00 h viedol vodič (40) z Košíc vozidlo zn. Nissan Navara v MČ Košice Krásna, kde po prejdení križovatkou na Ukrajinskej ulici spôsobil dopravnú nehodu. Bezprostredne po nehode bol vodič podrobený dychovej skúške s výsledkom 0,71 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,48 promile. Asi o 30 minút neskôr dopravní policajti z ODI Košice okolie zastavili a kontrolovali vodiča (39) z Košíc, ktorý viedol vozidlo zn. WV Touran v meste Moldava nad Bodvou v okrese Košice okolie. Vodiča podrobili dychovej skúške, ktorej výsledok bol 0,93 mg/l alkoholu v dychu (1,94 promile). 


V sobotu krátko pred 9. hodinou policajti v meste Gelnica zastavili a podrobili kontrole 33-ročného vodiča z okresu Gelnica, ktorý viedol vozidlo  zn. Škoda Octavia a  „nafúkal“ 0,61 mg/l alkoholu v dychu (1,27 promile). O polhodinku neskôr zastavili košickí dopraváci vodiča (30-ročného občana Poľska), ktorý viedol súpravu nákladného motorového vozidla zn. Iveco s návesom (MPZ Poľska) v smere od mestskej časti Košice – Šebastovce na mesto Košice. Policajti vodiča zastavili v MČ Košice Barca a počas kontroly bol podrobený dychovej skúške s výsledkom 1,08 mg/l alkoholu v dychu (2,25 promile).  Opakovaná dychová skúška mala u vodiča kamióna  stúpajúcu tendenciu. Krátko po 17,30 h zastavili policajti OO PZ Košice Nad jazerom vodiča (51) z okresu Košice okolie, ktorý viedol vozidlo zn. Škoda Felícia  na Slaneckej ceste v Košiciach v smere z centra mesta, a ktorý „“nafúkal“ 0,73 mg/l alkoholu v dychu (1,52 promile). Navyše vozidlo viedol aj napriek tomu, že nie je držiteľom vodičského oprávnenia. #CONT#


Všetci vodiči boli obmedzení na osobnej slobode,  ďalšia jazda im bola zakázaná a na mieste zadržaný vodičský preukaz (okrem vodiča, ktorý za volantom nemal čo robiť, pretože „vodičák“ nemá). 


Nezodpovední vodiči už čelia obvineniu z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za ktorý im hrozí až jeden rok vo väzení, vodičovi kamióna až päť rokov.  Obvinení boli umiestnení do cely policajného zaistenia a o ich „ďalšom osude“ bude rozhodovať súd. 


 


Alkohol za volant nepatrí!!!


Dookola opakujúce sa výzvy a upozornenia polície sa míňajú účinku. Polícia preto v kontrolách nepoľaví. V kontrolách na cestách bude polícia pokračovať i naďalej, aby ochránila čo najviac život a zdravie, a eliminovala z  premávky opitých vodičov, ktorí ohrozujú nevinných a disciplinovaných účastníkov cestnej premávky. Minulý týždeň sa podrobilo dychovej skúške takmer 6000 účastníkov cestnej premávky.  Nebudeme tolerovať alkohol za volantom a budeme postupovať nekompromisne !


Nezmyselný hazard so životom nielen svojim, ale aj nevinných účastníkov cestnej premávky, sa nevypláca. Vodiči, myslite na to vždy, keď si sadáte za volant vozidla. Život a zdravie máte iba jedno, jazdite bezpečne! 


 


Polícia apeluje na všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali zodpovedne, dodržiavali dopravné predpisy, zbytočne neriskovali, dávali na seba pozor a vrátili sa k svojim blízkym živí a zdraví.  Každý vyhasnutý život mrzí a niekomu chýba pri stole.


CHRÁŇTE SI TO NAJCENNEJŠIE, SVOJ ŽIVOT!


 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/