(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 02.11.2021
@ Aktuálne -> Polícia     Nov 04 2021 - 09:31 GMT

Trebišovskí policajti objasnili lúpežné prepadnutie dôchodkyne, obvineniu čelí 19-ročný Trebišovčan


 


Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Trebišove po vykonaní potrebných procesných úkonov a vyhodnotení dôkazov obvinil zo zločinu lúpeže 19-ročného Jozefa z Trebišova v súvislosti s lúpežným prepadnutím dôchodkyne v meste Trebišov z 20. októbra tohto roka, o ktorom sme prostredníctvom tlačovej správy verejnosť informovali v tlačovej správe 21.10.2021 so zverejnením výzvy pre prípadných svedkov udalosti a žiadosťou o pomoc pri objasnení tohto skutku.


 


Obvinený Jozef podľa doterajšieho vyšetrovania 20. októbra podvečer na chodníku pri kaplnke na Pribinovej ulici pristúpil od chrbta k 76-ročnej dôchodkyni, ktorej ťahal kabelku z ramena. Do ženy sotil, následkom čoho spadla na chodník a ostala tam ležať.  Potom sa kabelky zmocnil násilím, kabelku jej vytrhol a utiekol smerom k objektu bývalej teplárne.  Dôchodkyňa pri útoku utrpela vážne zranenia, ktoré si vyžiadali lekárske ošetrenie a hospitalizáciu v nemocnici.  Krádežou vecí  bola poškodenej žene spôsobená škoda cca 30 eur. 


 


Polícia miesto činu dôkladne zadokumentovala, zaistila viacero stôp a v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre zločin lúpeže. 


Trebišovskí kriminalisti podozrivého mladíka koncom minulého týždňa vypátrali a zadržali. Obvinený bol umiestnený do cely policajného zaistenia s podnetom na jeho väzobné stíhanie. Po dokázaní viny mu za tento zločin, spáchaný na chránenej osobe, hrozí trest odňatia slobody na 7 až 12 rokov.  #CONT#   


 


Výborná práca michalovských kriminalistov. Obvineniu z  drogovej trestnej činnosti čelí 21-ročný mladík z okresu Sobrance


 


Policajti odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v  Michalovciach sa počas uplynulého víkendu zamerali na zadržanie páchateľov drogovej trestnej činnosti v sobraneckom okrese. Pri policajnej akcii, v sobotu (30. 10.), zadržali jednu podozrivú osobu v osobnom motorovom vozidle na území sobraneckého okresu aj s „mariškou“. 


 


Policajti zaistili škatuľku od cigariet a kovovú dózu s obsahom rastlinnej sušiny, ktoré pri sebe neoprávnene prechovával a dobrovoľne vydal 21-ročný mladík. Zaistené veci už skúmajú experti Kriminalistického a expertízneho ústavu PZ na pracovisku v Košiciach.   Podľa predbežných výsledkov expertízy zaisteného rastlinného materiálu, ktoré už máme k dispozícii, zaistené množstvo marihuany zodpovedá niekoľkým dávkam drogy.  


Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Michalovciach po vykonaní potrebných procesných úkonov a vyhodnotení zabezpečených dôkazov zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi obvinil 21-ročného muža z okresu Sobrance. 


 


Obvinenému mladíkovi, ktorý bol umiestnený do cely policajného zaistenia s podnetom na jeho väzobné stíhanie,  po dokázaní viny za drogovú trestnú činnosť hrozí trest odňatia slobody  na tri až 10 rokov. 


Pri následnej domovej prehliadke v obydlí obvineného mladíka v jednej z obcí sobraneckého okresu policajti zaistili rastlinnú sušinu na viacerých miestach v interiéri domu, ale aj v hospodárskej časti za domom a na povale. Zaistený rastlinný materiál bude porobený expertíznemu skúmaniu na Kriminalistickom a expertíznom ústavu PZ v Košiciach.  


 


Polícia vyšetruje požiar skládky vo Vojanoch ako poškodzovanie cudzej veci


Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Michalovciach začal trestné stíhanie pre zločin poškodzovania cudzej veci v súvislosti s požiarom v areáli bývalého  poľnohospodárskeho družstva v obci Vojany v michalovskom okrese dňa 31. 10. 2021, kde bol uskladnený balíkovaný tvrdený plast. Pri požiari zhorelo cca 75 ton tohto plastu. Zároveň sa požiar rozšíril aj na budovu „Zemiakáreň“. Pri požiari vznikla majiteľovi budovy škoda minimálne za 26.600 eur. Spoločnosti so sídlom v Lučenci, zhorením uskladneného plastu, vznikla doposiaľ presne nezistená výška škody. 


Presná príčina vzniku požiaru, bližšie okolnosti ako aj celkový rozsah spôsobených škôd, je predmetom ďalšieho vyšetrovania. Miesto udalosti polícia zadokumentovala aj za účasti expertov Kriminalistického a expertízneho ústavu PZ v Košiciach. 


 


 


 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/