(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 10. až 12.12. 2021
@ Aktuálne -> Polícia     Dec 14 2021 - 06:12 GMT

Polícia vyšetruje okolnosti piatkového tragického večera


 


V piatok (10.12.) okolo 20.30 hodiny bola v miestnej rómskej osade v meste Sečovce, za doposiaľ presne nezistených okolností, do oblasti hrudníka ostrým predmetom bodnutá 24-ročná miestna žena. Žena aj napriek poskytnutej prvej pomoci po prevoze do nemocnice, krátko po 22. hodine, zraneniam nezlučiteľnými so životom, podľahla. 


 


Vzhľadom na závažnosť skutku vec prevzal vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach, ktorý po vykonaní potrebných procesných úkonov zadržal 39-ročného Eugena a obvinil ho z obzvlášť závažného zločinu vraždy. Po umiestnení do cely policajného zaistenia krajský policajný vyšetrovateľ spracoval podnet na vzatie obvineného muža do väzby. V prípade dokázania viny mu za tento skutok hrozí trest odňatia slobody na dvadsať až dvadsaťpäť rokov alebo trest odňatia slobody na doživotie.


 


Naozaj sa vaše dieťa venuje na počítači iba škole?


 


Žiaľ, súčasná epidemiologická doba nepraje osobným stretnutiam, a bez osobného kontaktu ostalo aj množstvo žiakov, ktorí musia vedomosti získavať prostredníctvom online vyučovania. Chtiac – nechtiac, deti či mládež tak sedia pred monitormi viac, ako sme boli doteraz zvyknutí, alebo viac, ako by sme my, rodičia, chceli.


 


Vieme, že mnohí z rodičov kvôli pracovným povinnostiam nemajú dostatok času kontrolovať svoje deti, mnohí z rodičov svojim deťom bezpodmienečne dôverujú. Aj napriek tomu však najmä v súčasnom „online“ svete treba zvýšiť pozornosť, a ak je to hoci len trošku možné, porozprávať sa so svojimi ratolesťami, skontrolovať, či prostredníctvom rôznych komunikačných aplikácií nenadviazali kontakt s niekým cudzím.#CONT#


 


Vďaka internetu poskytnú úplnú prehľadnosť o sebe, svojej rodine, škole, záujmoch. Uverejňujú rôzne fotografie, videá a informácie. Pocit samoty, nedostatok osobného kontaktu či pocit nezáujmu môžu mať za následok to, že dieťa si takto začne „hľadať spoločnosť“ na internete, prípadne tieto zdieľané informácie zneužije neznáma osoba, a vystupujúc ako „bútľavá vàba“, napíše vášmu dieťaťu ako prvá.


 


 Polícia opakovane eviduje prípady, kedy sa užívatelia sociálnych sietí svojim nezodpovedným a vlažným prístupom v anonymnom priestore virtuálneho sveta dostali do zbytočných problémov. Upozornite vaše deti, že stretnutia s cudzími osobami nie sú tým najlepším nápadom, skúste im vysvetliť, že vás ich problémy a starosti zaujímajú, a bude určite lepšie, ak ich riešenie budú hľadať s vami, ako s niekým cudzím. Pretože tomu cudziemu, akokoľvek milo sa bude tváriť či písať s porozumením, môže ísť na skutočnom stretnutí o všeličo iné, len nie o ich problémy.


 


Tým, akú obrovskú mieru anonymity internet prináša, je obzvlášť náročné stotožnenie takýchto osôb. A vy ako rodič si možno jedného dňa všimnete, že dieťa potrebuje stále väčšie a väčšie vreckové, alebo že je zrazu ustráchanejšie ako inokedy predtým, alebo že sa vaša dcéra zrazu oblieka výstrednejšie ako doteraz. V tom lepšom prípade si to stihnete všimnúť a zasiahnuť, ideálnym prípadom by bolo vôbec sa do takýchto situácií nedostať.


Aj v Košickom kraji polícia nedávno zaznamenala prípad stretnutí dohodnutých cez internet. S ohľadom na poškodené maloleté osoby nebudeme detaily prípadu uvádzať. V tomto prípade sa to však skončilo, našťastie, s dobrým koncom pre poškodené osoby. Pre cudziu osobu z internetu obvinením zo zločinu sexuálneho zneužívania, ktorá už na svoj súdny proces čaká za mrežami vyšetrovacej väzby.


 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/