(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 22,2.2022
@ Aktuálne -> Polícia     Feb 26 2022 - 11:03 GMT

Bez dokladov, v čase zákazu a pravdepodobne aj pod vplyvom drog.

Takto jazdil Rudolf po spišskonovoveských uliciach
V utorok (22.2.) krátko po 23.30 hodine viedol 48-ročný Rudolf z okresu Levoča osobné motorové vozidlo zn.  VW Golf po Duklianskej ulici v Spišskej Novej Vsi, v smere na obec Smižany. Jeho jazda zo strany na stranu však neunikla pozornému oku spišskonovoveských obvoďákov, preto vozidlo zastavili. Na výzvu policajtov, aby vodič predložil doklady potrebné na vedenie a premávku motorového vozidla im vodič predložil iba občiansky preukaz a povedal, že ostatné doklady zabudol u kamaráta. Táto výhovorka mu však nebola nič platná, pretože lustráciou policajti zistili, že by im aj tak nemal čo predložiť – Rudolf totiž nie je držiteľom vodičského oprávnenia a navyše, do júna 2025 má uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá. 
Aby toho nebolo málo, vodič počas kontroly javil známky požitia alkoholických alebo iných omamných látok, preto ho policajti podrobili dychovej skúške, tá však prítomnosť alkoholu v jeho dychu nepotvrdila. Vodič bol preto vyzvaný, aby sa podrobil odberu biologického materiálu na zistenie prítomnosti omamných a psychotropných látok, s čím súhlasil. #CONT#
Policajti potom muža eskortovali na príslušné obvodné oddelenie, kde dobrovoľne vydal viaceré igelitové vrecúška s obsahom neznámej bielej kryštalickej látky a niekoľko injekčných striekačiek. Po vykonaní potrebných procesných úkonov strávil Rudolf noc v policajnej cele, poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru v Spišskej Novej Vsi 48-ročného muža obvinil z trestného činu marenia výkonu úradného rozhodnutia, za ktorý mu v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody až na 2 roky.
Veci pochádzajúce z drogovej trestnej činnosti boli zaistené a zaslané na kriminalisticko-expertízne skúmanie a v tejto súvislosti policajti začali trestné stíhanie pre trestný čin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Vzhľadom na podozrenie, že muž mohol byť pod vplyvom návykových látok policajti začali trestné stíhanie aj pre trestný čin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. 
Nie je preto vylúčené, že po doručení výsledkov kriminalisticko-expertízneho skúmania aj výsledkov rozboru biologického materiálu mužovi ešte obvinenia pribudnú. 
Poverený príslušník zároveň spracoval podnet na vzatie obvineného muža do väzby, ktorý sudca Okresného súdu v Spišskej Novej Vsi akceptoval, a muža vzal do väzby.
 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/