(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 17.04 a 12.04 2022
@ Aktuálne -> Polícia     Apr 19 2022 - 11:43 GMT

V predvečer veľkonočnej oblievačky prišiel o život chodec

Dňa 17.4. pár minút po 22. hodine viedol 22-ročný vodič osobné motorové vozidlo zn. Toyota Aygo v smere od centra mesta Košice na sídlisko Nad jazerom.  Z doposiaľ nezistených príčin došlo v ľavom jazdnom pruhu k zrážke s chodcom mužského pohlavia, doposiaľ nezistenej totožnosti, ktorý prechádzal cez cestu, mimo vyznačeného priechodu pre chodcov, od okraja cesty k zvodidlám. Po zrážke chodec utrpel zranenia nezlučiteľné so životom a na mieste dopravnej nehody im podľahol. 
Vykonaná dychová skúška nepotvrdila prítomnosť alkoholu v dychu vodiča, to, či bol pod vplyvom alkoholu či iných omamných a psychotropných látok nebohý chodec, bude zisťované pri nariadenej pitve. 
Počas dokumentovania dopravnej nehody, aj za účasti znalca z odboru cestná doprava, policajti na nevyhnutne potrebný čas uzavreli cestu v smere od Palackého ulice na sídlisko Nad jazerom.  Po dôkladnom zadokumentovaní policajti začali trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia. Prečo k tejto veľkonočnej tragédii došlo, čo bolo jej príčinou a akou mierou k nej prispeli jej účastníci bude predmetom ďalšieho vyšetrovania.
Dnes aj zajtra bude na cestách zvýšený počet účastníkov cestnej premávky. Zvýšte preto opatrnosť, buďte voči sebe ohľaduplní a dávajte na seba pozor. Na cestách, samozrejme, stretnete aj policajtov, ktorí budú dohliadať na Váš bezpečný presun do cieľa. Prispejme všetci spoločne k tomu, aby bol pohyb po cestách bezpečný.      

Polícia v Košickom kraji objasnila ďalšie lúpeže, obvineniu čelí 5 osôb

Polícia v Košickom kraji objasnila viacero prípadov lúpežných prepadnutí, ku ktorým došlo v poslednom období v Košiciach i v meste Trebišov. Obvineniu z lúpeže čelí 5 osôb. Jednu z obvinených osôb, 29-ročnú Košičanku, polícia obvinila z viacerých skutkov.  Takmer vo všetkých prípadoch boli obeťami lúpežného prepadnutia osoby vyššieho veku. Vzhľadom na to, že podľa Trestného zákona ide o chránené osoby, zákon za takýto skutok stanovuje vyššiu trestnú sadzbu. #CONT#

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v  Košiciach po vykonaní potrebných procesných úkonov a vyhodnotení zadovážených dôkazov zo zločinu lúpeže spáchaného formou spolupáchateľstva obvinil 29-ročnú Košičanku a 32-ročného muža z Košíc, ktorí podľa doterajšieho vyšetrovania 25. marca tohto roka lúpežne prepadli dôchodkyňu (76) vo vchode jedného z bytových domov na Užhorodskej ulici v Košiciach. Obvinená žena nastriekala dôchodkyni do očí slzný obranný sprej a snažila sa jej vytrhnúť kabelku, ktorú mala prevesenú cez plece. Poškodená žena sa bránila, spadla na zem a po chvíli zápasenia sa obvineným podarilo kabelku vytrhnúť. Potom obaja z miesta činu ušli.  Poškodenej žene spôsobili škodu cca 530 eur, pričom k jej zraneniu nedošlo.

Vyšetrovateľ PZ vzniesol obvinenie 29-ročnej Košičanke aj pre zločin krádeže, ku ktorej došlo 29. marca tohto roka v jednom z bytových domov na ulici Boženy Němcovej v Košiciach. Obvinená 88-ročnej dôchodkyni ukradla kabelku, keď schádzala dolu schodmi. Z peňaženky, ktorú mala v kabelke, vybrala cca 490 eur, potom kabelku i peňaženku odhodila, a z miesta ušla.  Dôchodkyňa zranenia neutrpela. 
29-ročnej Košičanke bolo vznesené obvinenie pre zločin lúpeže aj v ďalšom prípade. Obvinená žena podľa doterajšieho vyšetrovania  dňa 3. apríla tohto roku na chodníku pred vchodom do jedného z obytných domov na Watsonovej ulici v Košiciach lúpežne prepadla 78-ročnú dôchodkyňu, pristúpila k nej zozadu a pokúsila sa jej z ruky vytrhnúť kabelku. Chvíľu o ňu zápasili, až jej kabelku z ruky prudko vytrhla, v dôsledku čoho dôchodkyňa spadla na chodník.  Obvinená Košičanka potom aj s „lupom“ z miesta ušla. Poškodená dôchodkyňa utrpela zranenia s doposiaľ presne neurčenou dobou liečenia. Krádežou kabelky, v ktorej mala poškodená žena mobilný telefón, osobné doklady, okuliare a iné osobné veci, jej bola spôsobená škoda okolo 200 eur. 
Obaja obvinení sú stíhaní väzobne. Za tieto skutky, spáchané na chránenej osobe, obvineným osobám po dokázaní viny hrozí trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov.  

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Trebišove vzniesol obvinenie pre zločin lúpeže 38-ročnému  mužovi z Trebišova, ktorý vo štvrtok (07.04.) dopoludnia na ulici v meste Trebišov lúpežne prepadol 81-ročného dôchodcu.  Najprv sa ho opýtal koľko je hodín. Keď dôchodca na otázku nereagoval, zozadu k nemu pristúpil, sotil doňho, na čo dôchodca spadol na zem a násilím  mu z ramena zobral tašku.  Obvinený potom ušiel na neznáme miesto. Dôchodca utrpel povrchové poranenia s predbežnou dobou liečenia do 7 dní. Krádežou vecí (cukrovinky, peňaženka s finančnou hotovosťou 25 eur) mu bola spôsobená škoda takmer 55 eur. 

Trebišovskí kriminalisti podozrivého muža v piatok v ranných hodinách vypátrali a obmedzili na osobnej slobode.  Obvinený muž je stíhaný väzobne.  Po dokázaní viny mu hrozí za tento čin až 12 rokov vo väzení.

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Košiciach obvinil zo zločinu lúpeže spáchaného formou spolupáchateľstva 32-ročného muža z Košíc a 49-ročného muža z okresu Košice okolie, ktorí podľa doterajšieho vyšetrovania v nedeľu (10.04.) dopoludnia na Bosákovej ulici v Košiciach lúpežne prepadli 65-ročného Košičana. Jeden z obvinených muža udrel do oblasti hlavy, druhý obvinený ho udrel po rukách a vytrhol mu z rúk tašku s osobnými vecami. Vzápätí mu ukradol rádio v hodnote cca 22 eur, ktoré po príchode príslušníkov PZ na miesto vrátil poškodenému mužovi. Poškodený muž neutrpel žiadne zranenia vyžadujúce si lekárske ošetrenie. 
Oboch podozrivých mužov krátko po incidente zadržali mestskí policajti a následne ich prevzali príslušníci PZ na ďalšiu realizáciu.
Obaja obvinení boli po vykonaní potrebných úkonov umiestnení do cely policajného zaistenia s podnetom na vzatie obvinených do väzby.  Obom obvineným za tento skutok hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov. 
 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/