(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 01.07,
@ Aktuálne -> Polícia     Jul 02 2022 - 08:29 GMT


Na cestách v okrese Košice okolie vyhasol ďalší ľudský život

Prvý prázdninový deň sa v jednej z rodín už navždy zapíše čiernymi písmenami. Dnes (1.7.) dopoludnia, krátko pred 10.30 hodinou, došlo za obcou Slanec (okr. Košice okolie) smerom na Slanské Nové Mesto k vážnej dopravnej nehode.
Podľa doterajších zistení 75-ročný vodič z okresu Košice okolie, ktorý viedol osobné motorové vozidlo zn. Suzuki Vitara v smere na Slanské Nové Mesto, pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, stavu a povahe vozovky, a pri prejazde pravotočivej zákruty, kde je obmedzená rýchlosť na 70 km/h, prešiel do protismeru, kde v tom čase 70-ročný vodič viedol nákladné motorové vozidlo zn. Avia. Aj napriek tomu, že vodič Avie sa snažil, zrážke už nedokázal zabrániť a došlo k zrážke, kde pravdepodobne po bočnom kontakte dostalo vozidlo zn. Suzuki balanc, zišlo z cesty, prevrátilo sa, a nakoniec ostalo stáť na kolesách.
Vodiča Suzuki si do svojej opatery na mieste prevzali leteckí záchranári a s ťažkými zraneniami ho previezli do nemocnice, žiaľ, aj napriek snahe záchranárov vodič krátko po prevoze v nemocnici svoj boj o život prehral.
Na mieste bol vodič Avie podrobený dychovej skúške, ktorá prítomnosť alkoholu v jeho dychu nepotvrdila. To, či bol pod vplyvom alkoholu alebo iných omamných a psychotropných látok nebohý vodič, bude zisťované pri nariadenej pitve. #CONT#
Počas dokumentovania dopravnej nehody bol úsek cesty v jednom smere neprejazdný a premávka bola riadená príslušníkmi Policajného zboru.
Čo presne sa v osudný moment stalo a spôsobilo tragédiu, pri ktorej vyhasol ľudský život, bude predmetom ďalšieho vyšetrovania aj za účasti znalca z odboru cestná doprava. Polícia po zadokumentovaní dopravnej nehody začala trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia.
 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/