(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Z 39. rokovania Mestskej rady
@ Aktuálne -> Verejná správa     Apr 10 2002 - 12:58 GMT
Hlavným bodom programu zasadnutia Mestskej rady bol rozbor hospodárenia a záverečný účet mesta Košice za rok 2001.

Primátor Zdenko Trebuľa pri jeho uvádzaní zdôraznil, že vďaka opatreniam, ktoré mesto prijalo, existuje jasná perspektíva, ako dotiahnuť proces reštrukturalizácie do výsledku, ktorý bude pre Košice priaznivý. Konštatoval, že ak by mesto efektívne hospodárilo aj v predchádzajúcich rokoch, nedostalo by sa do podobných problémov. Dnes musíme brať na vedomie reálny stav. Zachytili sme prepad a zostali mierne nad vodou, mestu vďaka tomu nehrozí nútená správa. Primátor Košíc v tejto súvislosti vyzdvihol obrovské množstvo práce, ktoré v uplynulých týždňoch a mesiacoch zvládlo majetkové oddelenie magistrátu. Vďaka tomu sa bude v budúcom volebnom období pracovať oveľa jednoduchšie. Do programu Mestskej rady boli zaradené aj tri body programu, ktoré priamo súvisia s mimoriadnym zasadnutím Mestského zastupiteľstva, ktoré primátor zvolal na pondelkové popoludnie (25.3.). Prvý súvisí so žiadosťou Ministerstva pre správu a privatizáciu národného majetku SR, aby Mestské zastupiteľstvo zaujalo stanovisko k bezodplatnému prevodu 49 percent akcií spoločnosti Tepláreň Košice na Mesto Košice. Prevod tohto majetku súvisí s procesom transformácie teplárenských spoločností, vďaka ktorému po zrušení akciovej spoločnosti Slovenské elektrárne vznikla v januári 2002 akciová spoločnosti Tepláreň Košice.

Druhým dôležitým bodom pondelkového mimoriadneho zasadnutia MZ bude návrh na ozdravný rozpočet mesta. Jeho cieľom je predísť nútenej správe a zabrániť ďalšiemu zvyšovaniu záväzkov. Aj po schválení ozdraveného rozpočtu bude mesto schopné zabezpečovať chod samosprávy v obmedzenom, ale životaschopnom režime. Tretí bod mimoriadneho MZ sa bude týkať umiestnenia úradu Košického samosprávneho kraja v divíznej budove a s tým súvisiacim majetkovým prevodom.

Členovia Mestskej rady sa zaujímali aj o doručovanie platobných výmerov za odpad. Vedúca odboru výstavby, dopravy a životného prostredia Jarmila Repovská informovala, že od 14. marca pomáha s doručovaním do vlastných rúk Mestská polícia. Jej príslušníci už prevzali takmer 37 tisíc výmerov, ktoré vo večerných hodinách doručujú priamo do domácností občanov. Občania ich prijatie potvrdzujú svojím podpisom na kópiu výmeru. Mimoriadne rokovanie Mestského zastupiteľstva sa uskutoční v pondelok 25. marca o 14. hodine.

Zuzana Bobriková, hovorkyňa MMK
21.3.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/