(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Na katastri mrznú a klienti sú rozhorčení
@ Aktuálne -> Verejná správa     Apr 10 2002 - 13:14 GMT
Svoje skúsenosti s vybavovaním na katastrálnom úrade nám zaslala čitateľka Ing. Viera Petráková.

"Je možné, aby na Katastrálnom úrade v Košiciach (Oddelenie pre Košice - okolie) prestali bez upozornenia vybavovať stránky, lebo majú zimu? "NIEKTO" im vypol kúrenie a preto sa pracovníci rozhodli problém vyriešiť na úkor stránok. Dnes, 8.4.2002 si vyvesili tabuľku "z technických príčin zatvorené" , po tom, čo sme tam už 40 minút čakali, kým začnú úradovať.

Podotýkam, že v piatok, 5.4.2002 ma nevybavili ako jedinú stránku, ktorá "prišla na rad" o 12.01. hod so slovami, že im kvôli vírusom vypínajú počítače o 12.00.hod! Čakala som tam od 11.00!!!!!!!!!!!!!

Je toto vôbec možné. Toto sú tí noví úradníci, ktorí 1.4.2002 dostali
definitívu???

Podotýkam, že po 2 návštevách tohto úradu s nemalými cestovnými nákladmi som nič nevybavila, čas beží a ďalšie úradné hodiny sú až v stredu. Budú im
kúriť?!"

Rozhorčená "stránka" Ing. Viera Petráková

Situáciu sme sa rozhodli overiť a o vyjadrenie sme požiadali riaditeľku Správy katastra Košice - okolie pani Ester Tomajkovú. Ako uviedla, počítače sú napojené na celoslovenskú sieť, ktorá v čase od 12,00 do 13,00 vypnutá. V tom čase sa nevydávajú listy vlastníctva, ani nevykonávajú žiadne iné úkony viazané na sieť.

Pokiaľ ide o odchod zamestnancov, títo boli podľa informácií riaditeľky o 13,00 uvoľnení prednostom, pretože v kanceláriách údajne mali teplotu 7 stupňov a išlo o ochranu ich zdravia. Nestalo sa tak prvý krát.

Ako sme sa ďalej z katastrálneho úradu dozvedeli, rozvod tepla je viazaný prostredníctvom VSS Košice. Katastrálny úrad za dodávky tepla údajne platí, ale VSS nie. Keď vypnú teplo pre VSS, sú odstavení aj úradníci. To je vec, ktorú by bolo možné riešiť súdnou cestou a na výsledok čakať dva, tri rôčky...

V súčasnosti údajne prebiehajú rokovania medzi VSS a katastrálnymi úradmi o riešení patovej situácie, na ktorú doplácajú klienti štátnej správy.

8. 3. 2002
Slavomír Szabó


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/