(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Ukážkové cvičenie výdaja prostriedkov individuálnej ochrany
@ Aktuálne -> Verejná správa     Mar 25 2003 - 08:48 GMT
(Magistrát mesta Košice – tlačová správa) - V utorok 25. marca 2003 sa uskutoční ukážkové cvičenie výdaja prostriedkov individuálnej ochrany (PIO), ktoré bude riadiť odbor civilnej ochrany obyvateľstva a obrany OÚ Košice I. a Magistrát mesta Košice.

Cieľom cvičenia je ukázať starostom mestských častí, ako sa skladujú prostriedky individuálnej ochrany v centrálnom sklade MMK na Vodárenskej ulici a ako je zabezpečený ich prevoz do jednotlivých výdajných stredísk. Súčasťou cvičenia budú aj ukážky praktického výdaja prostriedkov individuálnej ochrany pre žiakov a zamestnancov Základnej školy na Juhoslovanskej ulici, deti a zamestnancov Materskej školy na Budapeštianskej ulici a ostatných obyvateľov mestskej časti.

Účastníci cvičenia dostanú na úvodnom inštruktážnom stretnutí v budove magistrátu základné informácie o dokumentácii civilnej ochrany mestskej časti a zabezpečení prostriedkov individuálnej ochrany na stupni okresu Košice I., ďalšie informácie o zabezpečení prostriedkov IO pre obyvateľov mesta a organizácii ich výdaja až po systém a organizáciu výdaja v konkrétnej mestskej časti. Priamo v centrálnom sklade MMK na Vodárenskej ulici uvidia, ako sa ochranné prostriedky skladujú a ako sa organizuje ich výdaj do jednotlivých mestských častí.

V konkrétnej mestskej časti Sídlisko ahanovce potom budú sledovať praktické ukážky výdaja ochranných prostriedkov v dočasných skladoch v základnej a materskej škole pre deti, žiakov, zamestnancov, ale aj ostatných obyvateľov mestskej časti. Súčasťou bude aj nácvik nasadzovania ochranných masiek, použitie si vyskúšajú žiaci základnej školy aj deti z materskej školy. Na záver cvičenia priamo v priestoroch MČ Sídlisko ahanovce uvidia starostovia dokumentáciu, ktorá je súčasťou celého procesu a vyhodnotia ukážkové cvičenie.

Okrem odborných pracovníkov z odborov a referátov civilnej ochrany obyvateľstva a obrany OÚ Košice I., Magistrátu mesta Košice a MČ Sídlisko ahanovce zúčastnia sa na cvičení aj pracovníci Výskumného technického ústavu civilnej ochrany zo Slovenskej ¼upče.

Zuzana Bobriková, hovorkyňa MMK


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/