(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Magistrát k sťahovaniu z Vodárenskej ulice
@ Aktuálne -> Verejná správa     Apr 17 2003 - 10:18 GMT
(Magistrát mesta Košice - tlačová správa) - Vo štvrtok 17. apríla sa na magistráte uskutoční ďalšie pracovné stretnutie, na ktorom BPMK predloží možnosti na presťahovanie ďalších štyroch rodín, ktoré majú na Vodárenskej 8 trvalý pobyt. V závislosti od tohto zoznamu bytov bude stanovený termín na presťahovanie druhej skupiny obyvateľov. Zostávajúci obyvatelia Vodárenskej, ktorí nemajú ani nájomné zmluvy ani trvalý pobyt, budú ubytovaní v zrekonštruovaných unimobunkách, ktoré pripravuje BPMK. Po rokovaniach so starostom Lunika IX budú s najväčšou pravdepodobnosťou umiestnené v tejto mestskej časti.V prípade objektov na Vodárenskej 4 a 6 sú za riešenie situácie zodpovední ich majitelia. Mestská polícia bude nepretržite monitorovať situáciu na Vodárenskej, aby sa nestalo, že po vysťahovaní prvých troch rodín na ich miesto prídu ďalší neoprávnení nájomníci. V takom prípade by už mesto využilo právo vlastníka a okamžite ich zo svojich priestorov vysťahovalo bez akýchkoľvek nárokov.

Sťahovaniu prvých rodín predchádzali dve pracovné stretnutia zainteresovaných subjektov, na ktorých sa hľadali riešenia neúnosnej situácie v zdevastovanom objekte na Vodárenskej ulici.
Bytový podnik mesta Košice vyzval obyvateľov Vodárenskej 8, aby vypratali dom.

Kontaktoval sa aj so súdmi, na ktorých boli podané žaloby na neoprávnene bývajúcich a neplatiacich nájomníkov. Súdy by mali vydať právoplatné rozhodnutia o vyprataní nehnuteľnosti. Na súčinnosť pri riešení neúnosnej situácie boli vyzvaní aj majitelia ďalších dvoch nehnuteľností na Vodárenskej 4 a 6. Magistrát ich vyzval, aby rovnako ako mesto požiadali o búracie povolenia. Hoci v prípade železníc (majiteľ Vodárenskej 4) situáciu komplikuje prenájom ďalšiemu subjektu, obidvaja majitelia nehnuteľností prezentovali predstavu, že ak nebudú rekonštruovať, pripoja sa búraniu spolu s mestom.

Zuzana Bobriková, hovorkyňa MMK


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/