(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Vyjadrenie Správy finančnej kontroly považuje mesto za nekorektné
@ Aktuálne -> Verejná správa     Apr 17 2002 - 10:19 GMT
Do redakcie Cassovia.sk sme dostali príspevok, ktorým Mesto Košice reaguje na článok v denníku Korzár s titulkom Správa finančnej kontroly naparila mestu 164-tisícovú pokutu  

Tlačová správa Magistrátu mesta Košice

Prostredníctvom Košického denníka Korzár sa na verejnosť dostali informácie o výsledkoch kontroly Správy finančnej kontroly (SFK), ktorá v týchto dňoch na magistráte ukončila previerku týkajúcu sa odťahovej služby Mestskej polície. Riaditeľ SFK JUDr. Andrej Adam sa v nej okrem iného vyjadril aj o 20-tisícovej pokute pre mesto a o nároku občanov, ktorým za odtiahnutie vozidla Mestská polícia účtovala 1800 korún, na vrátenie sumy vo výške 447 korún.

Mesto Košice má vážne výhrady voči spôsobu, akým boli výsledky kontroly zverejnené. Podľa platnej legislatívy má mesto 15 dní na vyjadrenie svojho stanoviska k záverom Správy finančnej kontroly. Táto lehota nebola zo strany SFK rešpektovaná, čím bolo porušené právo mesta na vyjadrenie. Mesto trvá na opodstatnenosti paušálneho 1800 korunového poplatku za odťahovanie vozidiel. Presná kalkulácia podľa jednotlivých položiek bude súčasťou nášho stanoviska k výsledkom kontroly. Rovnaké výhrady máme aj k vyhláseniu riaditeľa SFK o stanovení jednorazovej 20-tisícovej pokuty.

Keďže mesto trvá na tom, že neporušilo žiadne predpisy, voči záverom Správy finančnej kontroly sa odvolá na Ministerstve financií SR. Zároveň upozorňuje vodičov, ktorí na základe informácií v médiách začali uvažovať o vrátení finančnej čiastky za odtiahnutie vozidla, že do rozhodnutia príslušných orgánov mesto o žiadnej kompenzácii neuvažuje.

Zuzana Bobriková, hovorkyňa MMK
16. apríla 2002


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/