(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Rudolf Ïuďa RNDr, CSc.
@ Kto je kto     Apr 09 2002 - 15:23 GMT
mineralóg, geológ

nar: 24.04.1944 / Vojany, okr. Trebišov


stručný životopis: Po absolvovaní štúdia na Prírodovedeckej fakulte v Bratislave odbor ložisková geológia pôsobil dva roky v Slovenskej akadémii vied. Po predhodnocovaní postojov z roku 1968 "bol odídený" na geologický prieskum do Spišskej Novej Vsi. Od roku 1990 pôsobí vo Východoslovenskom múzeu. Vystriedal rozličné pracovné funkcie - námestník riaditeľa, poverený riaditeľ - teraz pracuje ako odborný pracovník prírodovedného odboru - geologických zbierok.


dôležité informácie: Doposiaľ napísal šesť kníh, teraz sú ďalšie dve v tlači. Z nich vyšla iba jedna v slovenčine - Slovenské minerály I. a II. diel, ktoré akceptovalo ministerstvo školstva ako učebnú pomôcku. Ïalšie knihy mu vyšli v rôznych jazykových mutáciach. Svět drahých kamenù vyšla v 13 jazykoch, Veľká encyklopédia minerálov vyšla v 9 jazykoch, Veľká encyklopédia drahých kameňov v 3 jazykoch. Celkovo jeho diela zatiaľ vyšli asi v 15 krajinách sveta v náklade vyššom ako 600 000 kusov! Pôsobí aj ako predseda Mineralogického klubu pri Východoslovenskom múzeu v Košiciach.


obľúbené jedlo: segedínsky guláš
obľúbený nápoj: fernet s tonikom
obľúbený spisovateľ: Vojtech Zamarovský
obľúbený film: prírodovedné dokumentárne filmy
obľúbená hudba: country
obľúbený maliar: Václav Žatečka
obľúbená osobnosť: Humbolt - veľký nemecký cestovateľ 19. storočia

slabosť: dodržiavanie novoročných sľubov

životné krédo: "Konaj tak, aby si neubližoval druhým."

najväčší zážitok: cesta do Arizony a poznávanie prírodných pamiatok tejto krajiny

poznávacie znamenie: "Najlepšie sa mi darí držať diétu, keď som sýty."

kontakt: 055/ 62 203 09, 622 020 20
fax: 62 286 96


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/