(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Karol Bányász
@ Kto je kto     Apr 09 2002 - 15:23 GMT
ex-starosta mestskej časti Košice - Lorinčík

nar: 26.07.1938 / v Lorinčíku


stručný životopis: Po ukončení gymnázia a dodatočného vyššieho vzdelania v oblasti stavebníctva od roku 1976 pracoval ako stavebný majster v OSP Košice. Po piatich rokoch pracoval už ako ako stavbyvedúci v niekolkých dalších stavebných firmách až do dôchodku. V komunálnych voľbách v roku 1988 kandidoval na post starostu a získal najväcšiu podporu voličov. V roku 2002 už nekandidoval.


dôležité informácie: Starosta v tomto volebnom období považoval za svoje priority dobudovanie kanalizačného zberača, ktorý prepojí Lorinčík s Perešom a napojí sa na hlavný zberač, čím sa umožní aj začatie druhej fázy plánu územného rozvoja s výstavbou nových domov. Zároveň usiloval o rekonštrukciu hlavnej cesty v obci, ktorá však patrí pod správu mesta. Mal záujem na zachovaní tradičného vidieckeho charakteru mestskej časti a rozvoj služieb na jej území.


obľúbené jedlo: rezeň
obľúbený nápoj: pivo
obľúbený spisovateľ: Martin Kukučín
obľúbený film: filmové prevednie literárnych diel Karla Maya
obľúbená hudba: Dušan Grúň a jeho spevácka generácia
obľúbený maliar: Leonardo da Vinci
obľúbená osobnosť: Benjamin Franklin

slabosť: "Nerád o sebe rozprávam."

životné krédo: nemá

najväčší zážitok: "Počas vojny bývali vo vedľajšom dome Nemci. Ja som bol malý chlapec a dosť si ma obľúbili. Až natoľko, že keď z Lorinčíka odchádzali, matka sa strašne preľakla, že si ma berú so sebou. Aj keď som bol ešte dieťa, tento zážitok je taký emotívny, že si ho stále dobre pamätám."

poznávacie znamenie: vášnivý numizmatik a filatelista

kontakt: Miestny úrad mestskej časti Košice-Lorinčík
Obvodné kultúrne stredisko č.15
040 11 Košice - Lorinčík

telefón: 055/ 684 905


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/