(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Ródeo v Janovíku
@ Aktuálne -> Šport     Jun 19 2003 - 12:24 GMT
Rýchle kone, zruční jazdci, westernová romantika uprostred východoslovenského vidieka, to všetko na vás čaká, pokiaľ sa rozhodnete navštíviť sobotňajšie RÓDEO na ranči Cornu v obci

Ródeo sa bude v Janovíku konať po prvý krát, ale naväzuje na predchádzajúce úspešné ročníky, ktoré sa konali v Košiciach – Krásnej.

Súťaže sa zúčastní približne dvadsať vybraných jazdcov z rôznych častí Slovenska. Kritériá sú prísne a súťaží sa pod hlavičkou Asociácie ródeových športov. Súťažiť sa bude v týchto disciplínach:

1. Barel race - dostih okolo sudov
2. Team penning - oddeľovanie dobytka v skupinách po troch jazdcoch
3. Pole bending - slalom okolo tyčí
4. Catle pening - oddeľovanie teliat jedným jazdcom
5. Gate race - pretek medzi bránami
6. Roping - chytanie teliat do lasa na čas

Preteky začínajú o 13,00, predpokladaný koniec je asi o 19,00. Prestávky medzi pretekami budú vyplnené exhibíciami jazdcov. Večer na návštevníkov čaká country bál.

Ako sa tam dostanete?

Obec Janovík je asi 14 km od Košíc, po vstupe do obce pri krčme odbočíte doľava smerom k bývalému JRD, kde sa nachádza Ranč Cornu.

sl


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/