(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Peter Bercik
@ Kto je kto     Apr 09 2002 - 15:23 GMT
denník Korzár - šéfredaktor

nar: 05.12.1965 / Košice


stručný životopis: Neukončil dve vysoké školy, konkrétne medicínu a vojenskú akadémiu. V rokoch 1990 až 1994 vystriedal päť rôznych zamestnaní, dvakrát pracoval v podnikoch VSŽ, krátko na colnici, v Hutných stavbách a samostatne podnikal. Od roku 1994 pracuje ako novinár. Od februára 1998 pôsobí v pozícii šéfredaktora v redakcii denníka Korzár.

dôležité informácie: Vedie redakciu jedného z najúspešnejších regionálnych denníkov na území Slovenska, ktoré sa neboja ísť do žiadnej problematiky. Dôraz kladie na liberalizáciu názorov. Tvrdí, že až na malé výnimky, takmer niet oblastí, v ktorých by mal štát hrať prvé husle. Podľa jeho názorov by malo byť takmer všetko odštátnené. Za dobré noviny pokladá tie, ktoré sú toleratné aj k menšinovým názorom, udáva, že väčšinový názor nemusí byť vždy ten najsprávnejší. Je zastáncom anglo-amerického usporiadania spoločnosti. Sám o sobe hovorí: "Cítim sa byť tvrdým pravičiarom, ale v zásade je mi jedno, ktorou rukou..." Je presvedčený, že nič nie je také vážne, aby to nemohlo byť humorné a to sa údajne týka aj pohrebov. Za zdrvé poiladá iba veci, na ktoré sa dokážeme pozrieť s nadhľadom.


obľúbené jedlo: "Každé, ktoré si sám navarím, ale najradšej asi halušky s tvarohom. Posolené."
obľúbený nápoj: fanta
obľúbený spisovateľ: István Örkény, Joseph Heller, Jaroslav Hašek, Kurt Vonnegut
obľúbený film: Hoøí má panenko
obľúbená hudba: U2
obľúbený maliar: Boksay
obľúbená osobnosť: Margaret Thatcher a jeho manželka

slabosť: neporiadnosť

životné krédo: Obsah je dôležitejší ako forma.

najväčší zážitok: nežná revolúcia

poznávacie znamenie: vášnivý kuchár

kontakt: e-mail: [email protected]
tel: práca:095/670 95 66,
0905 217 666
mobil: 0905 840 428
pracovná adresa: Denník Korzár, Kováčska 28, 040 01 Košice


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/