(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Oznámenie DPMK o zmenách v MHD
@ Doprava -> Oznamy     Jul 02 2003 - 07:52 GMT
Od nedele 29. 6. 2003 do štvrtka 28. 8. 2003 bude mestská hromadná doprava v Košiciach premávať v obmedzenom rozsahu (letné prázdninové obmedzenie). Oproti bežnému stavu nastanú tieto obmedzenia:
1. Nebudú premávať električková linka „W“, trolejbusová linka č. 70 a autobusové linky č. 35 a 54.
2. Na autobusovej linke č. 55 bude interval obmedzený z 15 na 30 minút a z 20 na 40 minút (t.j. bude premávať len každý druhý spoj).
3. Na električkových linkách „R“ sa znižuje počet spojov cez špičky (cez pracovné dni od 5. do 8. a od 13. do 16. hodiny), pričom sa aj celkovo mení cestovný poriadok týchto liniek.
4. Na autobusových linkách č. 22, 25, 28, 29 a 52 nebudú premávať spoje označené „c“.
5. Obmedzenia vyplývajúce z výluky električkovej dopravy na Južnej triede (viď nižšie).

- - -


Od utorka 1. 7. 2003 do stredy 27. 8. 2003 bude kvôli rekonštrukcii električkovej trate vylúčená električková doprava z Južnej triedy v úseku Nám. osloboditeľov - Poľská. U dotknutých liniek MHD dôjde k týmto zmenám:
1. Električková linka č. 3 bude premávať po trase Nad jazerom, OC Važec - VSS križovatka - Juh, Poľská a späť.
V úseku Poľská - Nám. osloboditeľov a späť bude premávať náhradná autobusová linka č. 3A so spojmi naväzujúcimi na spoje linky č. 3.
V úseku Nám. osloboditeľov - železničná stanica linka č. 3 nebude premávať ani nebude kapacitne nahradená.
2. Električková linka č. 4 bude premávať po trase Barca, servis - VSS križovatka - Juh, Poľská a späť.
V úseku Poľská - Nám. osloboditeľov a späť bude premávať náhradná autobusová linka č. 4A so spojmi naväzujúcimi na spoje linky č. 4.
V úseku Nám. osloboditeľov - Štadión Lokomotívy linka č. 4 nebude premávať ani nebude kapacitne nahradená.
3. Električková linka č. 7 bude premávať po trase Nad jazerom, OC Važec - VSS, križovatka - Alejová ul. - Moldavská cesta - Krajský súd - Kuzmányho ul. - Zimná ul. - Sever, Štadión Techn. univerzi-ty a späť.
V úseku VSS, križovatka - Krajský súd linka č. 7 nebude premávať ani nebude kapacitne nahradená.
4. Električková linka R5 nebude premávať.

V pondelok 30. 6. 2003 po celý deň bude kvôli prípravným prácam na vyššie uve-denú dlhodobú výluku vylúčená električková doprava z Južnej triedy v úseku Nám. osloboditeľov - VSS križovatka. U dotknutých liniek MHD dôjde k týmto zmenám:
1. Električková linka č. 3 bude po celej trase nahradená autobusmi.
2. Električková linka č. 4 bude nahradená autobusmi, ale len v úseku Barca - Nám. osloboditeľov a späť.
V úseku Nám. osloboditeľov - Štadión Lokomotívy linka č. 4 nebude premávať ani nebude kapacitne nahradená.
3. Električková linka č. 7 bude premávať po trase Nad jazerom, OC Važec - VSS, križovatka - Alejová ul. - Moldavská cesta - Krajský súd - Kuzmányho ul. - Zimná ul. - Sever, Štadión Techn. univerzi-ty a späť (t.j. rovnako ako pri dlhodobej výluke).
V úseku VSS, križovatka - Krajský súd linka č. 7 nebude premávať ani nebude kapacitne nahradená.

Počas výluk platí pri prestupoch vyvolaných prerušením bežne priameho spojenia jednorazový cestovný lístok z prvého použitého dopravného prostriedku aj v druhom použitom dopravnom prostriedku, ak je aj v ňom označený (na opačnom konci lístka).
V prípade, že cestujúci je nútený pri nahradzovaní bežne priameho spojenia prestupovať 2x, v treťom použitom dopravnom prostriedku si jednorazový cestovný lístok označovať už nemá, postačujúcim dokladom je jednorazový cestovný lístok 2x správne označený v predchádzajúcich dopravných prostriedkoch.


Konkrétne umiestnenie zastávok náhradnej autobusovej dopravy pri výlukách bude uvedené v oznámeniach vyvesených na príslušných električkových zastávkach.

DPMK


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/