(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Sergej Mochnacký Doc. RNDr., CSc.
@ Kto je kto     Apr 09 2002 - 15:23 GMT
riaditeľ Botanickej záhrady UPJŠ

nar: 18.08.1953 / Snina


stručný životopis: Doc. RNDr. Sergej Mochnacký, CSc. ukončil vysokoškolské štúdium na Prírodeovedeckej fakulte UPJŠ v Košiciach v roku 1976. V roku 1981 obhájil doktorát, v roku 1987 získal titul kandidáta vied na Ústave experimentálnej biológie a ekológie SAV so sídlom v Bratislave. V roku 2000 obhájil docentúru v odbore botanika na zvolenskej Lesníckej fakulte. V rokoch 1977 - 1978 pracoval ako odborný asistent Vysokej školy veterinárnej v Košiciach, v rokoch 1979 - 1987 v Ústave experimentálnej biológie a ekológie Slovenskej akadémie vied, od roku 1988 pôsobí v pozícii riaditeľa Botanickej záhrady UPJŠ v Košciach.


dôležité informácie: Už vyše 10 rokov pôsobí vo vedúcej pozícii v botanickej záhrade, ktorá ako vedecko-pedagogické pracovisko zabezpečuje výuku na PF UPJŠ, zaoberá sa vedeckými výskumnými prácami v oblasti botaniky, prispieva k ochrane rastlinných druhov Slovenska, zaoberá sa šľachtením orchideí a gladiol, prispieva k vytvoreniu oddychových rekreačných zón s osvetovým podtónom. Je zakladateľom botanického vedeckého časopisu Thaiszia, ktorý je distribuovaný do viac než sto najvýznamnejších rezortných inštitúcií celého sveta, kde má svoj kredit.


obľúbené jedlo: "Keď je to vhodne pripravené, môže byť hocičo. Človek je všežravec."
obľúbený nápoj: voda
obľúbený spisovateľ: L. N. Tolstoj
obľúbený film: nemá
obľúbená hudba: jazz
obľúbený maliar: Martin Benka
obľúbená osobnosť: Leonardo da Vinci

slabosť: vášnivý poľovník

životné krédo: "Pracovať v prospech dobrých vecí tak, aby sme po sebe čoši zanechali pre ďalšie generácie."

najväčší zážitok: "Narodenie mojich krásnych detí."

poznávacie znamenie: výrečnosť

kontakt: [email protected]


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/