(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Lama na Prázdninovom kolotoči
@ Aktuálne -> Rekreačné zóny     Jul 04 2003 - 14:11 GMT
Leto naberá na obrátkach, ale v ZOO prázdniny nemajú. Pre mladých návštevníkov tu však pripravili desať kôl nedeľných podujatí s názvom Prázdninový kolotoč. V túto nedeľu o 14,00 sa deťom predstaví zviera „lama huanaco“.

„Zmyslom tejto akcie je priblížiť zvieratá deťom. Lama huanaco je vlastne ťava bez hrbu, ktorá žije na Juhoamerickom kontinente. V našej zoo ich máme dve. Tieto zvieratá vo svojej domovine už zdomácneli. Indiánom poskytujú mlieko, mäso, dokonca aj vlnu. Využívajú ich často aj na nosenie, pretože táto lama unesie na chrbte 50 kilogramov až na vzdialenosť 25 kilometrov. Sú to aj veľmi odolné zvieratá, vo svojej domovine žijú až do nadmorskej výšky 4 000 metrov,“ povedal riaditeľ ZOO – Košice Ing. Karol Seman.

Na deti teda čaká príjemná hodinka, počas ktorej sa budú môcť oboznámiť s týmto exotickým zvieraťom. Na záver sa bude konať zábavno-vedomostná súťaž a tiež súťaž v kreslení lamy. Rozumný nápad ako stráviť čas s deťmi. No nie?

sivo


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/