(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Mikuláš Marton Ing.
@ Kto je kto     Apr 09 2002 - 15:23 GMT
starosta mč Košice - mestská časť Krásna v rokoch 1990 - 2002

nar: 30.10.1943 / Krásna nad Hornádom


stručný životopis: Narodil sa 30. októbra 1943 v Krásnej nad Hornádom. Po ukončení štúdia na Vysokej škole technickej (dnes Technická univerzita), Strojníckej fakulty v Košiciach nastúpil do zamestnania v podniku Prefomonta, kde pracoval na údržbe vo VSŽ. Od roku 1975 pracoval pre generálne riaditeľstvo Priemyselného staviteľstva v Košiciach, kde pôsobil vo funkcii vedúceho odboru až do roku 1989. Potom jeden rok pôsobil v Pozemných stavbách na podnikovom riaditeľstve. Po osamostatnení sa jednotlivých závodov Pozemných stavieb kandidoval v komunálnych voľbách na post starostu mč Košice - mestská časť Krásna nad Hornádom. Z volieb vyšiel víťazne a odvtedy mu voliči vyjadrili ešte dva razy dôveru v komunálnych voľbách v rokoch 1994 a 1998.

dôležité informácie: Počas svojich funkčných období sa venoval aj viacerým výraznejším aktivitám, súvisiacim s premenou mestskej časti. Takto bol zriadený obecný vodovod v hodnote 10 miliónov Sk, postavený dom smútku s nákladmi 4 milióny Sk, vybudované a zreštaurované miestne komunikácie o náklade cca 15 miliónov Sk. Začatá bola aj výstavba konalizačnej siete s celkovým rozpočtom 120 miliónov Sk.

obľúbené jedlo: segedínsky guláš
obľúbený nápoj: "Pivo, ale s mierou."
obľúbený spisovateľ: Arthur Halley
obľúbený film: Kto seje vietor
obľúbená hudba: "decentný pop"
obľúbený maliar: Rembrant van Rijn
obľúbená osobnosť: M. R. Štefánik

slabosť: "Nie som veľmi tvrdá povaha."

životné krédo: "Viera a desatoro."

najväčší zážitok: "Dlhodobá radosť zo zdravia mojich detí."

poznávacie znamenie: "Nedochvíľnosť, kvôli pracovnému vyťaženiu."

kontakt:
Kontakt získate cez:

Miestny úrad Mestskej časti Košice - Krásna, K majeru 3, 040 18 Košice

055/ 685 21 28


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/