(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Július Kontur
@ Kto je kto     Apr 09 2002 - 15:23 GMT
bývalý starosta mč Košice - mestská časť Šaca

nar: 01.08.1944 / Trstenné pri Hornáde


stručný životopis: Po ukončení 11 ročnej strednej školy v roku 1961 začal štúdium na Národnej akadémii v Odese. Školu ukončil v roku 1963 a stal sa zamestnancom Československej národnej plavby. Od roku 1978 pôsobil v Československej plavbe dunajskej so sídlom v Bratislave. V roku 1989 odtiaľto odišiel ako veliteľ I. triedy, čo je najvyšší stupeň v rámci riadenia obchodných lodí. Ïalšie tri roky strávil plavbou na lodiach zahraničných firiem.

V roku 1994 sa vrátil domov, kandidoval v komunálnych voľbách, z ktorých vyšiel víťazne a stal sa starostom Šace, čím nahradil svojho predchodcu Daniela Petríka. Kandidoval aj v roku 1998 a voliči mu opäť dali svoju dôveru. V roku 2002 už voľby nevyhral.

dôležité informácie: Celkovo na svojich námorných a zaoceánskych cestách navštívil päť svetadielov - okrem Antarktídy. Za jeho pôsobenia prechádza Šaca prudkým stavebným rozvojom, ktorý sa týka rekonštrukcie troch námestí, výstavby kanalizácie, ukončenia výstavby čističky odpadových vôd a rekonštrukcie komunikácií.


obľúbené jedlo: "Ja jem všetko a z každej národnej kuchyne každej krajiny, ktorú som navštívil, som niečo ochutnal. Myslím však, že mi najviac zachutila grécka kuchyňa."
obľúbený nápoj: "Dobré víno. Samozrejme, s mierou."
obľúbený spisovateľ: J. London, E. M. Remarque
obľúbený film: Odviate vetrom
obľúbená hudba: slovenský folklór a etnická hudba iných národov
obľúbený maliar: Martin Benka
obľúbená osobnosť: Charles de Gaulle - francúzsky povojnový politik

slabosť: "Som nedôverčivý."

životné krédo: "Život je určený aj na to, aby sme zanechali niečo po sebe - pre tých, čo prídu po nás."

najväčší zážitok: návšteva čínskeho múru

poznávacie znamenie: "Mám radšej šaty, v ktorých sa cítim príjemne, než obleky, ktoré sa spoločensky vyžadujú."

kontakt: Miestny úrad mestskej časti Košice - Šaca, Železiarenská 9, 040 15 Košice

tel.:055/684 11 11
fax: 055/684 25 35


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/