(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Pavol Mutafov PhDr
@ Kto je kto     Apr 09 2002 - 15:23 GMT
starosta mestskej časti Košice - Západ

nar: 29.10.1954 / Košice


stručný životopis: Po ukončení štúdia na Filozofickej fakulte UPJŠ v Prešove, odbor história - filozofia v roku 1979 pracoval do roku 1994 ako stredoškolský učiteľ na SOU VSŽ a SPŠD v Košiciach. Počas funkčného obdobia v rokoch 1990 - 1994 pôsobil ako poslanec mestského zastupiteľstva v Košiciach. V roku 1994 kandidoval na post starostu mestskej časti Košice - Západ a voľby vyhral. Voliči mu opätovne vyjadrili dôveru v komunálnych voľbách v roku 1998 a v súčasnosti pôsobí ako starosta najväčšej mestskej časti, čo sa týka počtu obyvateľstva.


dôležité informácie: Dr. Pavol Mutafov je zakladajúcim členom SDSS. V roku 1995 ako predseda návrhovej komisie strany na zjazde SDSS predložil prítomným delegátom návrh na zvolenie Alexandra Dubčeka za predsedu strany. Od založenia SDSS je členom jej ústrednej rady a pôsobil v jej viacerých centrálnych funkciách. Od roku 1999 je členom predsedníctva Združenia miest a obcí Slovenska. Ako starosta mestskej časti Košice - Západ sa okrem mnohých problémov zverenej lokality nadštandardne zaoberá riešením dopravnej situácie, ktorú výrane zlepšil na Lunikoch I až IV. Ïalšie možnosti sú, žiaľ, limitované rozpočtom mestskej časti.


obľúbené jedlo: "Tých je viac - rezeň, zemiakový šalát, alebo pečená krkovička, červená kapusta, knedlík, prípadne jablkový koláč. Som dobrý jedák."
obľúbený nápoj: "Najradšej mám čistú vodu, prípadne minerálku. Z alkoholických nápojov veľmi striedmo pred jedlom becherovku, pri posední Metaxu. A mám rád dobrú presso kávu."
obľúbený spisovateľ: "V poslednom čase čítam odbornú literatúru a tlač. Z beletrie mám rád napríklad knihy, ktoré napísal Erich Maria Remarque."
obľúbený film: "Mám rád detektívny žáner, ale filmy , ktoré nie sú založené na efektoch, ale na obsahu. Napríklad ah jazdcom. Ale aj iné filmy s hlbším podtextom, napríklad film Kolja."
obľúbená hudba: "V poslednom čase je to klasika, operetená hudba... Ide predovšetkým o taliansku hudbu a jej interprétov. Mám rád aj Dvorského, či Bocelliho. Žánrovo mi sedí aj Julio Iglesias, ale i niektoré skladby od skupín Metallica, Aerosmith, Def Leppard, AC DC, či piesne Honzu Nedvěda."
obľúbený maliar: "Delacroix a talianski majstri baroka. Z našich súčasných maliarov je to predovšetkým Laluha."
obľúbená osobnosť: "Ja nechcem niekoho obľubovať, ale vážiť si. Z novodobých dejín si vážim predovšetkým osobnosť Alexandra Dubčeka, s ktorým som mal možnosť bezprostredne spolupracovať. Vážim si prdovšetkým jeho ľudský rozmer. Je škoda, že takýto človek v 70-tich rokoch svojho života zomrel. Mohol ešte veľa pre tento štát urobiť."

slabosť: "Mnohokrát vychádzam ľuďom v ústrety, a pritom si uvedomujem, že to nemusí byť vždy dobré. Za dobré nikdy dobré nečakaj."

životné krédo: "Aj po skončení funkčného obdobia treba chodiť po ulici."

najväčší zážitok: "ažko hovoriť o najväčšom. Sú najradostnejšie - narodenie detí, smutné - smrť rodičov, ale taký, ktorý si vážim, je česť, ktorej sa mi dostalo, keď som mohol stáť pri katafalku Alexandra Dubčeka."

poznávacie znamenie: " Som veľmi pekný..." (smiech)

kontakt: Košice - mestská časť Západ
Trieda SNP 39, 040 11 Košice
tel.: 095/ 642 91 46, 642 80 63
e-mail:[email protected]


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/