(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Daniel Rusnák
@ Kto je kto     Apr 09 2002 - 15:23 GMT
starosta mestskej časti Košice - Sídlisko KVP

nar: 08.01.1960 / Gelnica


stručný životopis: Po ukončení gymnazionálneho štúdia pracoval ako geológ technik v Geologickom prieskume Spišská Nová ves - geologická oblasť Košice. Popri zamestnaní absolvoval druhé maturitné štúdium na SPŠ v Spišskej Novej Vsi, odbor geológia a banské meračstvo. V roku 1993 bol v doplnkových voľbách zvolený za starostu mestskej časti. Voliči mu opätovne vyjadrili dôveru v rokoch 1994 a 1998, pričom získal viac ako 50 percent voličských hlasov.

dôležité informácie: Ešte aj v čase nástupu Daniela Rusnáka na post starostu bolo Sídlisko KVP miestom len so strohými panelákmi. Za jednu zo svojich priorít považuje premenu sídliska, kam sa chodilo len spávať, na mestskú časť so širokými možnosťami obchodného, kultúrneho a spoločenského života. Je ústretový voči architektonickým návrhom, ktoré spestrujú "škatuľový" charakter sídliska. Pričinil sa o vybudovanie siedmich športových ihrísk, sprístupnil mestskú časť pre vybudovanie ženského kláštora, na rozdiel od väčšiny mestských častí ich zeleň neobhospodaruje Správa mestskej zelene, ale starajú sa o ňu sami. Za osem rokov tu vysadili vyše 2 500 stromov a množstvo krov a trávnatých plôch.


obľúbené jedlo: "Ryby a cestoviny na akýkoľvek spôsob."
obľúbený nápoj: dobré suché červené víno
obľúbený spisovateľ: Arthur Hailey
obľúbený film: "Zo starých Sedem statočných, z nových Forrest Gump."
obľúbená hudba: "Sting, Lucie a rock všeobecne."
obľúbený maliar: impresionisti, najmä Van Gogh
obľúbená osobnosť: Winston S. Churchill

slabosť: "Možno prílišná ohľaduplnosť."

životné krédo: Nebáť sa a nekradnúť.

najväčší zážitok: "Narodenie syna. Stál som vedľa i keď za stenou."

poznávacie znamenie: "Od sobáša sa neholím. Na žiadosť manželky."

kontakt: Miestny úrad mestskej časti Košice - sídlisko KVP
Trieda KVP 1, Košice
tel.: 095/ 643 02 55, 643 02 56
[email protected]


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/