(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Jozef Šana
@ Kto je kto     Apr 09 2002 - 15:23 GMT
nezamestnaný, predtým starosta mestskej časti Košice - Lunik IX

nar: 28.02.1960 / v Opave


stručný životopis: Pochádza z ôsmich súrodencov, pričom je druhým najmladším. Vyrastal v detskom domove, co dnes považuje za pozitívny prínos, pretože, ako tvrdí, iba vdaka tomu si ukončil vzdelanie, s ktorým sa mohol uživit. Je vyučený poľnohospodár - mechanizátor, traktorista.

Do Košíc sa presťahoval v roku 1986. Začal tu pracovať ako zvárač vo VSŽ, neskôr ako vodič vysokozdvižného vozíka. V roku 1990 kandidoval na post starostu Lunika IX, no neuspel o dva hlasy. Dva roky pracoval na miestnom úrade ako zástupca starostu, ale potom z funkcie pre nezhody so starostom ustúpil. V komunálnych voľbách v roku 1998 vyhral a stal sa starostom Lunika IX. Funkciu musel opustiť vo februári 2001, pre podmienečný trest, ktorý mu vymeral súd za nedovolené užívanie motorového vozidla.

dôležité informácie: Počas približne 800 ročnej histórii mesta sa stal prvým rómskym starostom v Košiciach.


obľúbené jedlo: "Ja zjem všetko."
obľúbený nápoj: pivo a vodka: "Môže byť aj spolu."
obľúbený spisovateľ: Jaroslav Hašek
obľúbený film: Návštevníci, Návštevníci 2
obľúbená hudba: Petr Janda a Olympic
obľúbený maliar: Josef Mucha
obľúbená osobnosť: Leonardo da Vinci

slabosť: "Mám slabosť na poslancov. Nedokážem utajiť, že si myslím, že viac vecí pokazia, než zlepšia." (informácia z čias, kedy bol starostom)

životné krédo: "Rozum do hlavy nenabiješ ani sekerou."

najväčší zážitok: "Premena Lunika IX zo špinavého na čisté sídlisko, ako aj ďalšie pozitívne zmeny, do ktorých sa tu zapájajú Rómovia."

poznávacie znamenie: "Pretože som tu bol už päťkrát fyzicky ohrozený, chodím ozbrojený."

kontakt: exstarosta Jozef Šača
Košice - mestská čast Luník IX
Krčméryho 2
040 11 Košice

tel: 095/ 642 51 38, 643 67 94


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/