(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Andreja Takáčová JUDr.
@ Kto je kto     Apr 09 2002 - 15:23 GMT
starostka mestskej časti Košice - Sever

nar: 28.04.1955 /


stručný životopis: V roku 1978 po ukončení Právnickej fakulty v Košiciach pracovala ako podniková právnička v Slovenských magnezitových závodoch a v Keramických závodoch. V roku 1990, v čase konštitúcie nových samosprávnych a štátosprávnych orgánov, pracovala ma majetkovo-právnom oddelení v štátnej správe. V roku 1994 kandidovala na miesto starostu mestskej časti Košice - Sever a z volieb vyšla víťazne. V roku 1997 po nezhodách s niektorými poslancami miestneho zastupiteľstva sa v tejto mestskej časti konali nové voľby, ktoré opätovne vyhrala. Voliči jej tretíkrát vyslovili dôveru v riadnom termíne komunálnych volieb v roku 1998.


dôležité informácie: Starostka Andreja Takáčová za priority svojej práce radí odbúranie byrokratického prístupu k občanom, čo sa okrem iného prejavilo aj tým, že na úrade zaviedla stránkové hodiny každý pracovný deň. Pretože mestská časť Košice-Sever má vyše 9 000 dôchodcov, jej záujmom je poskytovať im čo najdokonalejšie služby, čo sa prejavilo zriadením ich klubu, poskytovaním stravy pre dôchodcov na dvoch miestach mestskej časti a častými kultúrnymi podujatiami. Zároveň sa snaží o sprístupnenie čo najširšieho sortimentu služieb obyvateľom Severu priamo v ich mestskej časti, ako aj udržanie a skrášlenie rekreačných zón Čermeľ, Bankov, Anička, Alpinka, ktoré taktiež patria do mestskej časti Košice - Sever.


obľúbené jedlo: "Kurací paprikáš s nokerľami a hlávkový šalát."
obľúbený nápoj: "Šampanské."
obľúbený spisovateľ: "Erich Maria Remarque, Georg Simmel."
obľúbený film: "Americký film zo 60-tych rokov Trblietanie v tráve"
obľúbená hudba: "Johann Staruss, Ludwig van Beethoven."
obľúbený maliar: "Martin Benka, Paul Cezane."
obľúbená osobnosť: "Martin Huba st."

slabosť: "Verím ľuďom natoľko, že to niektorí považujú za moju slabosť."

životné krédo: "Nerob druhým to, čo nechceš, aby robili oni tebe. A ak sa niekto nezachová férovo - ver, že na každého raz príde."

najväčší zážitok: "Narodenie mojich detí. Taktiež 16. jún 1997, keď ma z funkcie odvolali poslanci miestneho zastupiteľstva, ale v mimoriadnych voľbách si voliči opäť vybrali mňa."

poznávacie znamenie: príjemné a otvorené vystupovanie

kontakt: starostka
Košice - mestská čast Sever
Festivalové námestie 2
040 01 Košice
tel: 055/ 632 47 67, 633 98 94


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/