(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
8. zasadnutie Mestskej rady mesta Košice
@ Aktuálne -> Verejná správa     Aug 08 2003 - 09:06 GMT
(Magistrát mesta Košice – tlačová správa) -- Členovia Mestskej rady sa dnes stretli na ôsmom rokovaní, aby hovorili o materiáloch, ktoré prerokuje mestské zastupiteľstvo 28. augusta. Rokovanie viedol námestník primátora František Knapík.

Rozsiahla diskusia sa týkala materiálu Aktivizácia Mestskej polície, ktorý predložil poverený stály zástupca náčelníka Dušan Šlosár. Vychádzal zo skutočnosti, že Mestská polícia vo svojej činnosti dlhší čas stagnuje, čo sa nepriaznivo prejavilo na dosahovaných výsledkoch.

Bolo preto nutné prijať organizačné a personálne opatrenia, ktoré pozitívne ovplyvnia vnútorné riadiace systémy a prinesú zmeny aj do priameho výkonu služby. Analýza sa dotkla predovšetkým stavu parkovacej služby.

Dušan Šlosár zdôraznil, že zatiaľ nejde o reorganizáciu, ale o aktivizáciu polície. Členovia MR upozornili na to, že čiastkové kroky nevyriešia koncepčné otázky, ktoré sú pre dobré fungovanie polície nevyhnutné. Požiadali riaditeľa magistrátu, aby sa čo najrýchlejšie uskutočnilo výberové konanie na post náčelníka MsP.

Jednou z podmienok vo výberovom konaní bude totiž predloženie koncepcie Mestskej polície a na novom náčelníkovi bude zodpovednosť za vykonanie príslušných krokov, ktorých výsledkom by bolo skvalitnenie práce. Aj kľúčové organizačné zmeny by už mali byť v kompetencii nového náčelníka. Riaditeľ magistrátu informoval, že všetky podklady pre vypísanie výberového konania sú už u primátora, po návrate z dovolenky môže okamžite vypísať výberové konanie, ktoré bude riadne zverejnené. Materiál sa zaoberal aj odťahovou službou, ktorá už vyše roka nevykonáva svoju činnosť aj napriek tomu, že dopyt po tomto druhu služieb prekračuje ponuku súkromných firiem.

Členovia MR súhlasili s tým, aby poslanci rozhodli o zriadení odťahovej služby ako podnikateľskej činnosti mesta so všetkými náležitosťami, medzi ktorými je aj vydanie živnostenského oprávnenia. Odťahová služba aj na báze komerčnej činnosti môže priniesť mestu finančné prostriedky. Mestská rada doporučila Aktivizáciu MsP na rokovanie zastupiteľstva ako informačný materiál.

Mestská rada sa ďalej zaoberala rozborom hospodárenia mesta za prvý polrok a návrhom na úpravu rozpočtu, ktorý súvisí so zmenami, ktoré prinieslo bežné fungovanie života mesta. Diskutovalo sa aj o návrhu VZN o úhrade za opatrovateľskú služby a za pobyt v zariadení opatrovateľskej služby. Doterajšie platby vychádzajú z cien stanovených vyhláškou ešte v roku 1998 a nerešpektujú postupný nárast vstupov. Pri príprave návrhu spolupracoval sociálny referát s mestskými časťami, ktoré priamo poskytujú sociálne služby a sú v dennom kontakte s občanmi, ktoré tieto služby potrebujú.

Rozdielom jedného hlasu neboli odsúhlasené zmeny organizačného poriadku, ktoré vychádzajú z potrieb fungovania magistrátu súvisiacich s prechodom niektorých kompetencií, ale aj s požiadavkou ratingovej agentúry.

Materiály z ôsmej Mestskej rady budú predmetom rokovania Mestského zastupiteľstva v Košiciach, ktoré sa bude konať 28. augusta.

Zuzana Bobriková, hovorkyňa MMK


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/