(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Boris Farkašovský Ing.
@ Kto je kto     Apr 09 2002 - 15:23 GMT
námestník primátora mesta Košice

nar: 31.08.1948 / v Košiciach


stručný životopis: : Po absolvovaní Elektro fakulty Slovenskej vysokej školy technickej (teraz Slovenská technická univerzita) od roku 1974 do roku 1991 pôsobil vo Výskumnom ústave priemyselných stavieb na rôznych pozíciach - od vedúceho inžiniera výpočtového strediska až po riaditeľa štátneho podniku. V roku 1982 ukončil na UK v Bratislave na Právnickej fakulte svoje ďalšie, tentoraz dvojročné diaľkové štúdium.
Od roku 1991 do roku 1998 pôsobil ako súkromný podnikateľ a riaditeľ podniku. Potom ako prednosta Okresného úradu Košice IV a od roku 1999 je námestníkom primátora mesta Košice.


dôležité informácie: : "Do politiky som vstúpil ako do čiernej diery, nikdy predtým som ju nerobil, nebol som ani poslancom. Rozhodol som sa však pre zmenu z toho dôvodu, že ako väčšina, aj ja som nebol spokojný so spoločenskou situáciou. Po pôsobení na okresnom úrade som prijal ponuku na post námestníka primátora. Dominantnou je pre mňa snaha a konkrétne kroky na zvrat terajšej pozície mesta, kedy sa naň dosť ľudí pozerá ´cez prsty´ a hovoria len o zadåženosti. Za dôležité v tomto smere považujem aj osobné pričinenie sa o znovuobnovenie normálneho života v meste do konca roku 2002. Teda aby plnohodnotný chod a rozvoj boli podložené reálnymi financiami, čo si ešte vyžiada poriadny kus roboty. Budem rád, ak táto práca tu po mne - po nás, ostane. Mesto už pekné je, tak nech v ňom aj pulzuje zdravý a dynamický život. Za rovnako dôležité považujem aj prípravu nového zákona o Košiciach. Je potrebné pripraviť ho tak, aby jeho schválenie prinieslo osoh celému mestu, jeho obyvateľom."

obľúbené jedlo: "Mám rád všetky druhy rýb a ´morských príšer´. Samozrejme, sú tu tiež jedlá, na ktorých som vyrastal a stále ich obľubujem. Medzi ne patrí fazuľová a kapustová polievka, pirohy a halušky na všetky spôsoby."
obľúbený nápoj: "Kvalitné suché biele a červené víno."
obľúbený spisovateľ: "E. M. Remaque."
obľúbený film: "My Fair Lady - škoda, že ho už dva roky nikde nevysielali. Videl som ho asi desaťkrát."
obľúbená hudba: "Predovšetkým 60-te a 70-te roky. Väčšinou Beatles, Abba a Boney M. Zo slovenských skupín je to Elán."
obľúbený maliar: "Je ich viac a patria pod flámsku barokovú školu."
obľúbená osobnosť: "Mám rád osobnosti, ktoré zvrátili dejiny. Nebudem ich menovať, lebo sú záporné aj kladné. Obľubujem ľudí, ktorí svojou charizmou dokázali ovplyvniť okolie tak, že akceptovalo ich názory a ciele."

slabosť: "Niekedy som prchký, aj keď v časovo dlhšom horizonte sa dokážem ovládať. Moja prchkosť sa prejaví, keď mi niekto otvorene klame, s čím sa neviem vyrovnať. Lži zásadne odmietam, a to do takej miery, že vtedy moja snaha o diplomaciu kolapsuje."

životné krédo: "Porovnaj si súčasnosť s pádmi z minulosti, takže ak ťa teraz niečo trápi, tak nefňukaj."

najväčší zážitok: "Rád spomínam na koniec vysokoškolského obdobia, keď som dostal diplom inžiniera a mal sa z Bratislavy vrátiť späť do Košíc. Bol to zážitok, ktorý sa mi niekedy vracia i vo sne."

poznávacie znamenie: "Som normálny človek, normálneho vzrastu, možno trochu vyššieho, normálnej váhy, možno trochu vyššej, môj vzhľad je priemerný, možno trocha lepší. Komunikujem normálne, možno trocha hlučnejšie a nie som hromotåk, ak keď k tomu nemám ďaleko."

kontakt: Magistrát mesta Košice
Tr. SNP 48/A
040 11 Košice
telefón: 095/ 64 19 114
fax: 095/ 64 19 116


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/