(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Banka Dexia pozvala do Paríža aj košického primátora
@ Aktuálne -> Verejná správa     Sep 18 2003 - 12:45 GMT
(Magistrát mesta Košice - tlačová správa) -- Primátor Košíc Zdenko Trebuľa odcestoval včera do Paríža, kde sa 18.-19. septembra zúčastní na summite primátorov o komunálnych investíciách a projektovom financovaní. Pod názvom Vytváranie mestského rozvoja a finančne trvalo udržateľnej reality ho pripravila banka Dexia. Podujatie je určené predstaviteľom samosprávy na všetkých úrovniach. Slovenské mestá popri primátorovi Košíc zastupuje aj námestník primátora hlavného mesta Bratislava Branislav Hochel.

Účastníci stretnutia budú v prvý deň diskutovať o úlohe samospráv v novej Európe vo svetle očakávaného vplyvu Európskej únie na kompetencie, poslanie a finančné prostriedky pre samosprávy. Ïalšími témami sú investičná politika a financovanie samospráv a problematika verejných a súkromných partnerských vzťahov. Po vzájomných diskusiách by účastníci stretnutia mali odpovedať na otázku, čo je potrebné urobiť, aby súkromný sektor mohol vstúpiť do financovania a rozvoja základných služieb, ako by štáty mohli preniesť kontrolu verejných a súkromných partnerských vzťahov zo štátnych orgánov na samosprávu a nakoľko môžu takéto vzťahy pomôcť rozpočtu miest. S príspevkami vystúpia primátori Paríža, Turína, Štokholmu, Marseille, Benátok, Prahy, Budapešti, ďalej zástupcovia významných finančných inštitúcií, ministerstiev, európskych ustanovizní.

Druhý deň stretnutia bude venovaný metódam súkromného a verejného sektora na pretváraní rozvojovej politiky na finančnú realitu. Prednášky a následné panelové diskusie sa budú zaoberať pomocou pri dlhodobých úveroch v rozvíjajúcich sa krajinách, vytváraním dlhodobých finančných podnetov, problémami regionálnych samospráv pri financovaní infraštruktúry, ale aj hľadaním odpovede na otázku, čo môže súkromný sektor uľahčiť pri dodávaní verejných služieb. Podrobnejšie sa účastníci parížskeho summitu budú venovať aj problematike vody, elektriny, bytovej výstavby a nehnuteľností, či dynamike mestských trhov s obligáciami.

Zuzana Bobriková, hovorkyňa MMK

Doplňujúce informácie

Prvá komunálna banka a.s. Žilina s účinnosťou od 1.10.2003 zmení svoj obchodný názov na Dexia banka Slovensko a.s. Nový názov je pokračovaním tradície a kvality jej bankových produktov, kde doterajšie skúsenosti a významný zahraničný akcionár ostávajú prísľubom ďalšieho zlepšovania služieb na všetkých úrovniach. Naďalej chce ostať univerzálnou bankou a partnerom vo svete financií.

Dexia Kommunalkredit Holding je majoritným vlastníkom PKB, a. s. (79.0%). Tento holding tvoria bankové skupiny Dexia (51%) a Kommunalkredit Austria AG (49%).

Dexia Credit Local je dcérskou spoločnosťou Dexie, ktorá sa špecializuje na hlavnú aktivitu skupiny – na verejné a projektové financovanie a finančné služby verejného sektora.

Dexia Credit Local združuje po celom svete organizačné jednotky, ktoré sa špecializujú na toto obchodné odvetvie a usmerňuje ich rozvíjanie sa.

Dexia Credit Local je uznávaným odborníkom v sektore miestneho a projektového financovania. Má podporu širokej siete špecializovaných bánk, ktoré zamestnávajú 2 500 ľudí.

Prostredníctvom takejto siete dcérskych spoločností, filiálok a pobočiek je banka zastúpená v takmer všetkých krajinách Európskej únie. Postupne rozširuje svoje aktivity aj do pacifickej Ázie, Južnej Ameriky a Karibiku a do Stredomoria.

Dexia Credit Local sídli v Paríži vo Francúzsku.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/